Selahattin Demirtaş'ın davası ertelendi

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'bodrum' davası ertelendi

Haberler 26.11.2016 - 01:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan Mardinde görülen bodrum davas ertelendi.

HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta hakknda Mardin 1. Asliye Ceza Mahkemesinde açlan davann ilk durumas bugün yapld. 09.45te balayan durumaya HDP milletvekilleri Osman Baydemir ve Meral Dan Beta tank olarak katld. Demirta, durumada Edirne Cezaevinden SEGBS araclyla ifade verdi. Kimlik tespitiyle balayan durumada söz alan sank Demirtan avukatlar, yarglanmann durdurulmasn talep etti, fakat talepleri mahkemeye heyeti tarafndan reddedildi.

Savunma veren Demirta,

ddianamede çözümü yaplan konuma bana aittir. Ama baz yerlerde deifre ve yazm hatas vardr. Konumamn hangi cümlesinde Türklüü, Cumhuriyeti ve TBMMyi aaladm somut olarak belirtilmiyor. Dosyann bulunduu Mardin 1. Asliye Ceza Mahkemesinde savunma yapmay kabul ediyorum. u aamada beraat karar verilmesi gerekir. Söz konusu iddianamedeki konumay yaptm dönemde, Cizrede uzun süre devam eden askeri operasyonlar söz konusuydu. Silahl gruplarn hendek ve barikat yapt, güvenlik güçlerinin de operasyon yapt dönemlerdi. Sokaa çkma yasann devam ettii bu dönemde, Cizrede bir grup sivil yurttala ilgili olarak; kendilerinin silahl gruplara dahil olmadn, hatta bazlarnn, DBPnin PM üyesi olduunu, bir binann bodrum katnda mahsur kaldklarn, oradan çkmak istediklerini, ancak youn ate nedeniyle bir türlü çkamadklarn, bizden yardm talep ettiklerini belirten telefon görümeleri yapld. Ben Mardinde iddianameye konu konumay yaptmda, o bodrumdaki kiilere 4-5 gündür ulaamyorduk dedi.

Mahkeme heyeti, durumaya tank olarak HDP milletvekilleri Osman Baydemir ve Meral Dan Beta da dinledi. 16.30da sona eren duruma, 22 ubat 2017ye ertelendi.

Duruma sonras gazetecilere açklama yapan sank avukat Mehmet Emin Aktar, Selahattin Demirta, 3 ubatta Cizrede bodrumda mahsur kalan ve bir türlü onlara yardm ulamayan kiilere ilikin yapt konuma nedeniyle hakknda açlan davada yarglanyor. Mahkeme bugün taleplerimizi ald, elimizde bulunan delilleri sunduk, onlar incelenecek. Bir sonraki duruma 22 ubata ertelendi dedi.

Demirta hakknda, 3 ubat 2016da, Cizrede bodrum katnda kalanlar ile ilgili Mardinde yapt bir konumada, Türklüü, Cumhuriyeti ve TBMMyi alenen aalamak suçundan 1. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açlmt.

Ana Sayfaya Git