Sevgilisinin evini ateşe vermişti, cezası belli oldu

Elazığ’da 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Keban İlçe Başkanlığını yapan Muzaffer Bayir, şiddet uyguladığı için kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisini, onun teyzesi ile oğlunu öldürmeye teşebbüs suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. Mahkeme öldürme suçunun teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle cezayı 33 yıla indirdi.

Haberler 11.04.2022 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda 4 ay önce birlikte yaad 15 Temmuz Milli rade Ocaklar Keban lçe Bakan Muzaffer Bayirden iddet gördüü için ayrlan ve bu nedenle ölüm tehditleri alan çala çelik, 10 yandaki olu E.Y ile teyzesi Güler Denizin evine snd.

Ancak öfkeli adam genç kadnn izini sürdü ve Sürsürü Mahallesinde yaad evi tespit edince çala çelik ile teyzesini bira iesi ve sopayla döverek iddet uygulad. Can güvenlii olmad için telefonuna KADES acil yardm uygulamasn indiren çelik polisten yardm istedi.

çala çelike koruma ve Muzaffer Bayire kar uzaklatrma karar alnd. Bunu örenen Muzaffer Bayir, iddetin dozunu daha da artrd. Uzaklatrma kararna ramen dayak olayndan bir gün sonra eve ikinci kez gelen Bayir, önce kapy zorlad, bunu baaramaynca bira iesindeki benzini d kapnn altndan dökerek evi atee verdi.

CANLARINI KURTARMAK çN BALKONDAN ATLADILAR

Evde mahsur kalan çala çelik, olu ve teyzesi ile çareyi ikinci kattaki evin balkonundan atlamakta buldular. Üçü de yaral olarak hastanede tedavi altna alnrken, ayrld sevgilisinden ikyetçi olan çala çelik,

Evde otururken patlama sesiyle birlikte youn bir duman içeri girdi. D kapya doru kaçmak istediimizde alev topu üzerimize gelince yatak odasnn balkonundan aa atladk.

Evimi kimin yaktn görmedim, ama eski sevgilimin benden intikam almak için yakm olabileceini düünüyorum. Koruma ve uzaklatrma kararn ihlal etmitir. Evim küle döndü dedi.

BEN YAKMADIM KENDS VEYA ESK KOCASI YAKMITIR

Gözaltna alnan Muzaffer Bayir evi yaktn inkar ederek, çala ile ilikim ortaya çknca eim ve çocuklarm beni evden attlar. Kendisiyle evlilik planlar yapyordum, aramz bozulunca beni terk etti. Evini ben yakmadm, eski ei veya kendileri yakm olabilir. Hatta yangn çkt gün ben Keban ilçesindeki köyüme gitmitim. Elazda bile deildim dedi.

DAKKA DAKKA MOBESEYE YAKALANDI

Polis evin olduu caddeyi gören MOBESE kaytlarn inceleyince evin Muzaffer Bayir tarafndan yakld dakika dakika tespit edildi.

Bayirin 11.42de kadnn evinin yaknna gelip bir otomobilin yannda bekledikten sonra 11.43te parka geldii, 11.54te çala çelikin evinden çkarak sokaktan çkarken 11.56da evden dumanlar yükseldii tespit edildi.

Polisin görüntüleri kendisine izlettii Bayir bu kez de, Eve gittim, kapy çaldm, açan olmaynca geri döndüm dedi. Tutuklanan Muzaffer Bayir, hakknda Kasten öldürmeye teebbüs suçundan dava açld.

SOPA VE E SLAHTAN SAYILDI, 3 KEZ AIR MÜEBBET

Elaz 3. Ar Ceza Mahkemesinde hakim karsna çkan sank piman olduunu söyledi. Mahkeme, san yangn çkarmak suretiyle güdülen öldürme amacyla 3 kiiyi kasten öldürmek suçundan 3 kez arlatrlm müebbet hapisle cezalandrd.

Mahkeme, suçun teebbüs aamasnda kalmas nedeniyle cezay her kiiye kar 11 yl olmak üzere 33 yla indirdi. Sann daha önce de çala çelik ve ailesine iddet uygulad için suç ilemedeki srar, uslanmaz kiilii ve yeniden suç ilemeyecei yönünde olumlu kanaat olumadndan cezasnda iyi hal indirimi uygulanmasna yer olmadna karar verildi.

Sann ayrca çala çelik ve teyzesini dövdüü için sopa ve bira iesini ise silahtan sayarak 1er yl 3er ay ayrca hapisle cezalandrlmasn kararlatrp hükmen tutukluluk halinin devamna oy birliiyle karar verdi.

Ana Sayfaya Git