Sevinç ve üzüntü!

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşayan Mustafa (27) ve Fatma Caymaz (23) çifti, 3 ay önce dördüz bebekleri olmasıyla büyük sevinç yaşadı. İlk hamileliğinde dördüz bebek sahibi olan çift, bir aydır bebeklerinin mama, bez ve ilaç masraflarını karşılayabilmek için çabalıyor.

Haberler 11.05.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yldrm Mahallesinde yaayan ve isiz olduu örenilen Mustafa Caymaz, bir yl önce evlendii ei Fatma Caymaz doum sanclar artmas üzerine Eyyübiye Eitim ve Aratrma Hastanesine götürdü. 7 aylk hamile olan anne Fatma Caymaz, burada isimlerini Mehmet, Yusuf, Nihat ve Abdurrahman koyduu dördüzleri dünyaya getirdi. Büyük sevinç yaayan çiftin, prematüre doan bebekleri ise yaklak 2 ay kuvözde bakma alnd. Taburcu edilmelerinin ardndan dördüz bebekleriyle Suruça dönen Fatma Caymaz, bebeklerin ihtiyacna yetiemeyince anlurfada oturan baba evine gitti. Hamilelii srasnda dördüz bebei olduunu örenince çok ardn belirten anne Fatma Caymaz, imdi hem yalnz yetiememesi hem de ekonomik güçlük nedeniyle bebeklerin bakm için kara kara düünüyor.

Anneler Gününde sevinci ve üzüntüyü bir arada yaayan Fatma Caymaz, çünkü eim isiz ve ekonomik durumumuz iyi deil. Bebekler prematüre olduklar için bakmlar çok zor. Dördüz annesi olacam ilk duyduum zaman bakamam diyordum. çocuklara ilk hafta eimle baktk. Kaynvalidem yal olduu için bütün yük benim üzerimde kald. Bu nedenle yardmc olmas için annemin yanna geldim. 1 aydr uyku uyuyamyorum, 4 çocua ayn anda bakmak çok zor. Bazen dördü birden alyor hangisine koacam aryorum. Sabaha kadar uyuyamyorum. Eve ilk getirdiimizde çocuklar kartryorduk ama imdi kartrmyoruz diye konutu.

Fatma Caymaz, hamileliinin hem kendisi hem de bebekleri açsndan çok riskli geçtiini ifade ederek, Doktorum, hayati tehlike tayan dördüz gebeliimin üçüncü ve dördüncü aylar arasnda, benim için riskli aylar oldu. Bebeklerin düük tehlikesi vard. çok ükür, sezaryenle dördüzlerim dünyaya geldi. Yaklak 2 ay boyunca kuvözde kaldlar. Skntl geçen günlerden sonra bebeklerimi ilk kez kucama aldmda, her eyi unuttum. imdi Anneler Günü benim için daha çok anlaml oldu dedi.

BAKIMLARI çOK ZOR

Einin isiz olmas nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçirdiklerini aktaran Caymaz, Bebeklerimiz, prematüre ve geliimlerini tamamlayamadklar için vitamin takviyesi gibi baz ilaçlar kullandrmak zorundayz. Aylk masraflar 2 bin 500 liray buluyor. Yetkililerden bebeklerimin bakm için destek talep ediyorum, eim isiz olduu için 4 çocua bakmak çok zor. Bu yüzden kaynvalidemin evinden ayrlarak, babamn evine geçici olarak yerletim diye konutu.

Dördüzlere bakmn zor olduunu vurgulayan baba Mustafa Caymaz, maddi anlamda kendilerine büyük külfet getirdiini aktard. siz olduunu anlatan Caymaz, beklerin bez ve mama ihtiyacn karlamak için borçlandn belirterek destek istedi.

Ana Sayfaya Git