Seyir halindeyken kurallara uyunuz

TŞOF Başkanı Apaydın: "Seyir halindeyken kurallara uygun hareket etmeliyiz"

Haberler 09.05.2022 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye oförler ve Otomobilciler Federasyonu (TOF) Bakan Fevzi Apaydn, Seyir halindeyken kurallara uygun ekilde hareket etmeli, emniyet kemerimizi takmal, kimseyi tehlikeye sokmamalyz. ifadesini kulland.

Apaydn, Karayolu Güvenlii ve Trafik Haftas dolaysyla yazl açklama yapt.

Trafik kazalarnn tek sebebinin kural ihlali olduuna iaret eden Apaydn, Seyir halindeyken kurallara uygun hareket etmeli, emniyet kemerimizi takmal, kimseyi tehlikeye sokmamalyz. Unutmayalm en büyük tedbir yollar, levhalar, klar deil biziz. Biz onlara uydukça maddi ve manevi kayplar ancak böyle azaltabiliriz. deerlendirmesinde bulundu.

Apaydn, trafikte büyük araçlara kar daha dikkatli olunmas gerektiini vurgulayarak, bu yln ilk çeyreinde toplam 107 bin 750 kaza meydana geldiini aktard.

KURALLARA UYULDUUNDA

Büyük ehirlerde kaza saylarnn daha fazla olduunu belirten Apaydn, Otomobilden sonra en çok kazaya karan araçlarn banda kamyonet geliyor. Toplam kazalarn yaklak yüzde 30unu otobüs, minibüs, kamyon ve kamyonet gibi büyük araçlar oluturuyor. Bu araçlar kullanan oförlerimiz daha dikkatli olmal. Araç bakmlarn ihmal etmemelidir. Devletimiz kara yolu güvenliini salamak için büyük bir ciddiyetle yollarmz ina ediyor. Biz de bu ciddiyetle kural ihlali yapmadan seyahat etmeli, bizi ve sevdiklerimizi korumaya trafikte balamalyz. ifadelerini kulland.

Apaydn, Ramazan Bayramnda 1707 kaza meydana geldiine ve 26 kiinin hayatn kaybettiine dikkati çekerek, unlar kaydetti:

Yollarmz ne kadar iyi olursa olsun kaza yapmamak bizim elimizde. Hatay öncelikle kendimizde aramamz gerekiyor. Seyir halinde ar hz, erit ihlali, alkollü araç kullanma, telefonla ilgilenme gibi durumlar kazalara sebebiyet veren kural ihlallerinin banda geliyor. Bu yln ilk çeyreinde 36 bin 594 kural ihlalinin 15 bin 306sn ar hz oluturdu. Yaklak olarak kazalarn yarsn bu kural ihlalinin oluturduunu düündüümüzde durumun ciddiyetini iyi anlamalyz.

Ana Sayfaya Git