Siber suçun cezası nedir

Avukat Aydar, sosyal medya kanunu ile engellenen siber suçları değerlendirdi

Haberler 01.09.2021 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençler için ciddi bir tehdit oluturan siber suçlar ile ilgili açklamalarda bulunan Avukat Murat Aydar, Türkiyede geçtiimiz yl yürürlüe giren sosyal medya kanunu sayesinde, sosyal medya irketleri siber suç ileyen kullanclarn bilgilerini adli makamlara bildirmek zorunda kaldklarn kaydetti.

Türkiyede 1 Ekim 2020de yürürlüe giren Türkiyeden günlük eriimi 1 milyondan fazla olan sosyal medya irketleri en az 1 kiiyi Türkiyede temsilci olarak atamas gerektiini öngören kamuoyunda sosyal medya yasas olarak bilinen kanun kapsamnda bu yl sosyal medya irketleri Türkiyeye temsilcilerini atad. Sosyal medya irketlerinin, adli makamlarn istemesi halinde suç ileyen kullanclarnn bilgilerini adli makamlara bildirmek zorunda kalmasnn ardndan siber suçlularn artk yakalandn aktaran Avukat Murat Aydar, sosyal medya kanunundan önce bu irketlerin Türk makamlarnn suçlularn bilgilerini istedii çarlar cevapsz braktn, bu sebeple siber suçlular yakalanma korkusu olmadan rahatça suç ileyebilir durumda olduklarn vurgulad. Avukat Aydar, Sosyal medya kanunun yürürlüe girmesinin ardndan Türkiyeye ofis açmak zorunda kalan sosyal medya irketleri artk Türk makamlarnn istemesi halinde suç ileyen kullanclarnn bilgilerini bildirmek zorunda kald dedi.

Bu yl 500ü akn suç duyurusunda bulunuldu

Siber zorbaln özellikle gençler için ciddi bir tehdit oluturduuna da deinen Avukat Murat Aydar, yalnzca bu yl, siber zorbala maruz kalan müvekkillerin kar sosyal medya üzerinden ilenen suçlar için 500ü akn suç duyurusunda bulunduunu kaydetti. Aydar, Siber zorbala maruz kalan müvekkillerimizin çou genç yata ve maruz kaldklar bu suçlardan dolay psikolojik olarak ciddi tehdit altndalar. Siber suçlu ileyen kiilerin çounun suç ilediinin farknda deil. Suç duyurusunda bulunduumuz kiilerle uzlama kapsamnda görütüümüzde çou kiinin internette edilen hakaret ve tehdidin suç oluturduunu bilmediine ahit olduk. Sosyal medya yasas siber suçlar engellemede baarl oldu ancak siber suçlar büyük oranda engellemek istiyorsak bu konuda özellikle gençlere eitimler verilmesi art diye konutu.

Ana Sayfaya Git