Şiddet faillerinin tahliye ihbarları

Adalet Bakanlığının hayata geçirdiği yeni uygulamayla şiddet faillerinin ceza infaz kurumundan tahliyesi, gerekli tedbirlerin alınması için hemen kolluk birimine bildirilecek.

Haberler 06.10.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanln internet sitesinde yer alan açklamaya göre, kadna yönelik iddetle daha etkin mücadele edilebilmesi için bir dizi tedbir ve yeni uygulama hayata geçirildi.

Tedbirler kapsamnda artk, tutuklu veya hükümlünün ceza infaz kurumlarndan tahliyesine ilikin bilgiler, gerekli tedbirlerin alnmas için madurun bulunduu yerdeki kolluk birimine iletilecek.

KOLLUK KUVVETLER

Kadna yönelik iddet nedeniyle ceza infaz kurumlarnda bulunan kiiler, ceza infaz kurumu psiko-sosyal servisi üzerinden öfke kontrolü programlarna tabi tutulacak.

üphelinin iddet eiliminin devam ettii yönünde bulgulara rastlanmas durumunda, maduru koruyucu tedbirlerin deerlendirilebilmesi için Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü ile ayrca gerekli bilgiler paylalacak.

Bu arada, suça maruz kalan kiilerin adli süreçte kendilerini yalnz hissetmemeleri amacyla oluturulan adli görüme odalarnn says 76 oldu.

Madurlarn, duruma salonunda sankla yüz yüze gelmeden, uzman destei altnda ve özel ortamlarda ifade vermesinin önünü açan adli görüme odalarnda, bugüne kadar 18 bin 540 madurun ifadesi alnd.

Ana Sayfaya Git