Şiddet vakalarına daha hızlı müdahale edilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, şiddet vakalarına daha hızlı ve doğrudan müdahale için yeni bir çalışma başlattı Bakanlığın veri sistemi ve emniyetin yürüttüğü hizmetlere bilişim desteği veren polis bilgi sistemi "PolNet"in entegre edilmesiyle şiddet mağdurunun polise şikayeti anında Bakanlığa ulaşacak

Haberler 22.12.2017 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnca, iddet vakalarna daha hzl ve dorudan müdahale için yeni bir çalma balatlacak. Bu kapsamda, Bakanln veri sistemi, emniyet tekilatnca yürütülen hizmetlere biliim destei vererek görevin hzl ekilde yerine getirilmesini salayan polis bilgi sistemi PolNete entegre edilecek.

iddetle mücadele çalmalar kapsamnda vakaya daha hzl müdahale için bilgi ve iletiim teknolojilerinden faydalanlyor.

Madurlara daha etkin bir korumann salanmas amacyla 8 Mart 2015te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl, Adalet Bakanl ve çileri Bakanl arasnda, Kadna Yönelik iddetle Mücadele Kapsamnda Teknik Yöntemlerle Takip Sistemlerinin Kullanlmasna Yönelik Pilot Uygulama birlii Protokolü imzaland.

Protokol ile Ankara ve zmirde iddet madurlar, 7/24 esasna göre takip ediliyor. Protokolün 30 Haziran 2017de yenilenmesiyle pilot uygulama 2 yl süreyle uzatld. Uygulama, Ankara ve zmir ile birlikte stanbul, Bursa, Antalya ve Gaziantep olmak üzere 6 ile daha yaygnlatrld.

çalmalar kapsamnda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl ile çileri Bakanl arasnda imzalanan Bilgi Paylam Protokolü ile Emniyet Genel Müdürlüünce düzenlenen Aile çi ve Kadna Kar iddet Olaylar Kayt Formlarnn elektronik ortamda paylalmas saland.

- Bakanln veri sistemi UYAP sistemine entegre edildi

iddet madurlarnn korunmasnda hzl veri paylamn salamak amacyla Salk Bakanl, Milli Eitim Bakanl, çileri Bakanl Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüü, SGK ve Türkiye Bankalar Birlii ile veri entegrasyonu gerçekletirilmesine yönelik çalmalar sürüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnn veri sistemi Haziran 2017de Adalet Bakanlnn UYAP sistemine de entegre edildi.

Bakanlkça iddet vakalarna daha hzl ve dorudan müdahale için yeni bir çalma hayata geçirilecek. Bu kapsamda, Bakanln veri sistemi ile emniyet tekilat tarafndan yürütülen hizmetlere biliim destei vererek görevin hzl, güvenilir ve etkin ekilde yerine getirilmesi ve vatandalarn zamannda, kaliteli ve kesintisiz hizmet alabilmelerini salayan polis bilgi sistemi PolNetin entegrasyonu salanacak.

çalmayla iddet madurunun emniyete ikayeti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl veri sistemine annda düecek, böylece vakaya daha hzl müdahale edilecek.

Ana Sayfaya Git