Sigarayı bırakma tedavisi görenlere ilaçları ücretsiz verilecek

Cumhurbaşkanı kararı ile sigarayı bırakma tedavisi alan hastalara, sayıları 500 bini geçmemek şartıyla herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sağlık Bakanlığınca temin edilecek ilaçlardan ücretsiz yararlanma imkanı getirildi.

Haberler 02.04.2021 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sigaray brakma tedavisi alan hastalar, herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadna baklmakszn Salk Bakanlnca temin edilecek ilaçlardan ücretsiz yararlanacak.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan imzasyla Resmi Gazetede yaymlanan Cumhurbakan kararyla 4736 sayl Kanunun birinci maddesinin birinci fkras hükmünden muaf tutulacaklarn tespitine dair karar yürürlüe konuldu.

SGARAYI BIRAKANA ÜCRETSZ LAç

Buna göre, sigaray brakma tedavisi alan hastalar, saylar 500 bini geçmemek artyla ve herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadna baklmakszn, Salk Bakanlnca temin edilerek birinci, ikinci ve üçüncü basamak salk kurum ve kurulularna datm yaplacak Nikotin Replasman Preparatlar ile Bupropion HCI ve Vareniklin içerikli ilaçlardan tütün bamll tedavi ve eitim birimleri vastasyla ücretsiz faydalanacak.

Ana Sayfaya Git