Siirt ve Yalova'da tarihi eser kaçakçılarına operasyon: 4 gözaltı

SİİRT İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmada, Siirt'in Kurtalan ile Yalova'nın Altınova ilçelerinde 5 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda tarihi eser kaçakçısı oldukları öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda altın, gümüş ve bronz sikke ve heykeller ele geçirildi.

Haberler 15.12.2017 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt l jandarma Komutanl KOM ube Müdürlüü ekiplerince 8 Austos 2017 tarihinden itibaren yürütülen sürdürülen operasyonda uyuturucu madde imal ve ticareti, 2 bin 863 sayl Kültür ve Tabiat Varlklar Kanununa Muhalefet ve 6 bin 136 sayl Ateli Silahlar ve Bçaklar Hakknda Kanuna muhalefet suçlarn iledii deerlendirilen 6 üphelinin yakalanmas kararlatrld. 13 Aralk çaramba günü e zamanl olarak, Siirt il merkezinde 1, Kurtalan ilçesinde 3 ve Yalova Altnova ilçesinde 1 olmak üzere toplam 5 adrese operasyon yapld. Siirt Valilii bu konuda u bilgileri verdi:

Yaplan operasyon neticesinde 4 üpheli ahs, çeitli suç aletleri ile birlikte yakalanmtr. üpheli ahslarn evlerinde yaplan aramada, arlkl olarak Roma ve Bizans dönemine ait altn, gümü ve bronzdan yapld deerlendirilen heykel, sikke ve tak grubu tarihi eserler ele geçirilmitir. 129 adet sikke, 129 adet yüzük, 3 adet heykel, 72 adet çeitli tarihi obje, 97 gram toz esrar, 1 adet el detektörü ele geçirilmitir. Söz konusu olayla ilgili Kurtalan Cumhuriyet Basavclnn talimatlar dorultusunda soruturma devam etmektedir. Siirt l Jandarma Komutanl her türlü kaçakçlkla mücadeleye devam edecektir.

Ana Sayfaya Git