Siirt'te husumetli aileler barıştırıldı

Kurtalan ilçesinde muhtar adayları arasında, 5 kişinin yaralanmasının ardından başlayan husumet Kaymakam İhsan Emre Aydın'ın girişimiyle son buldu

Haberler 16.03.2019 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin Kurtalan ilçesinde muhtar adaylar arasnda, 5 kiinin yaralanmasnn ardndan balayan husumet bar yemeiyle sona erdi.

Kurtalan ilçesinde 10 Martta, Demirkuyu köyü muhtar olan ve yeniden adayln koyan S.. ile dier muhtar aday .A. arasnda çkan kavgada 5 kii yaraland.

Kavgann ardndan aileler arasnda balayan husumet Kaymakam hsan Emre Aydnn giriimleriyle son buldu.

Köy camisinde düzenlenen törende konuan Kaymakam Aydn, bir anlamazlk nedeniyle iki aile arasnda kavga çktn hatrlatarak taraflarn artk anlamaya vardn söyledi.

ALELER BARITIRILDI

ki aile arasnda yaanan tatsz olayn sona erdiini dile getiren Aydn, Artk iki ailenin akrabalk ilikilerinin daha iyi olacan umuyorum. unu bilesiniz ki hiç kimse bir dierinden üstün deil. Soyadmz ne olursa olsun kim olursak olalm üstünlük sadece takvadadr. Onun da mükafatn Allah verecektir. Bunu bilerek hareket edelim. dedi.

Aile fertlerinin Kuran- Kerime el basmas üzerine Aydn, iki ailenin evine de bolluk ve bereket dileinde bulundu. Aydn, Allah çocuklarnz salih amel ileyen evlatlardan eylesin. nallah aramzda bundan sonra husumet olmaz. Ben her iki tarafa da göstermi olduklar iyi niyetten dolay teekkür ediyorum. diye konutu.

lçe Müftüsü Mehmet Nedim Ylmazn okuduu duann ardndan aile bireyleri Kuran- Kerimin altndan geçip, bar yemini etti.

Törene, lçe Emniyet Müdürü Halil Doanay, lçe Jandarma Komutan Yüzba Sancar Aydn ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git