Silah artık geri tepmez

Türkiye mühendisler silahlarda geri tepme ve şahlanmayı sıfırlayan aparat geliştirdi

Haberler 18.07.2019 - 01:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Albayraklar irketler Grubu mühendisleri tarafndan, silahlarda geri tepme ve ahlanmay sfra indiren, mermi hzn, menzilini ve etkisini yaklak iki katna çkaran ve ses kesici özellii olan yüzde 100 yerli silah aparat üretildi

- Albayraklar Grubu Yönetim Kurulu Bakan Adnan Albayrak:

- Türkiye mühendislerimiz, uzun yllardr silahlarn çalma sistemleri üzerine geri tepme ve ahlanma konusunda gizlilikle yürüttükleri Ar-Ge çalmalar sonucunda silahlarn geri tepmesini ve ahlanmasn d görünüm itibariyle susturucuya benzeyen küçük bir aparat sayesinde sfra indirmeyi baard

- Albayraklar irketler Grubu Üst Yöneticisi Sertan Ayçiçek:

- Aparatmzn takld silahlar en küçük dronelara bile monte edilebilecek. Sadece bu özelliiyle bile dünyadaki güç dengelerini deitirebilecek bu ürün yüzde 100 yerli imkanlarla gelitirildi. Ürünün denemeleri üstün baaryla sonuçland, tantm için patent bavuru sürecinin neticelenmesini bekliyoruz

Türkiye mühendisler, silahlarda geri tepme ve ahlanmay sfra indiren, mermi hzn, menzilini ve etkisini yaklak iki katna çkaran ve ses kesici özellii olan yüzde 100 yerli silah aparat gelitirdi.

Albayraklar irketler Grubunda çalan mühendislerin gelitirdii aparat, askeri dronelara taklan silahlarda da kullanlabilecek.

Albayraklar Grubu Yönetim Kurulu Bakan Adnan Albayrak, Türk mühendislerin, uzun yllardr silahlarn çalma sistemleri üzerine gizlilikle yürüttükleri Ar-Ge çalmalar sonucunda silahlarn geri tepmesini ve ahlanmasn d görünüm itibariyle susturucuya benzeyen küçük bir aparat sayesinde sfra indirmeyi baardklarn bildirdi.

Albayrak, bu ürünün her türlü uzun veya ksa namlulu silahta geri tepme ve ahlanmay engellediini belirterek, aparatn standart NATO mermilerinin çk hzn, menzilini, etkisini iki katna çkardn, patlama sesini de kestiini ifade etti.

Sistemin her türlü uzun veya ksa namlulu silaha uygulanabileceini ve tüm mühimmat tiplerine uygun olduunu dile getiren Albayrak, öyle devam etti:

Standart silahlarda çekirdek namlu içindeki yiv ve setlere belli bir oranda sürtünür ve çk annda çekirdek namlu aznda skr, yüksek basnçla birlikte namludan frlar ve hedefe ilerler. Yalnz bunu yaparken kovan içinde bulunan barut istihkaknn büyük bir ksm boa gider. Bizim hazrladmz bu sistem mermi çekirdeinin namludan frlayarak çkmas yerine yumuakça kurtulup hzlanmasn salyor. Sistem namlu içine hava girii salayarak yanmay maksimuma çkaryor. Bu da barutun tamamnn yanmasn salayarak iti gücünü en yüksek seviyeye çkaryor ve barut gaz kademeli olarak namludan darya tahliye ediliyor. Bu sayede silahn sürgüsü oldukça yava ve sarsnt yapmayacak ekilde çalyor.

- Geri tepmeyi sfra indiren dünyadaki ilk ürün

Albayrak, son derece küçük ve hafif olan aparatn silaha yük getirmeyeceini belirterek, Dünyadaki mevcut ahlanma azaltc, frenleyici, bastrc, alev gizleyen sistemlerin hiçbiri (subsonic diye tabir edilen ses hznn altnda veya barut istihkaklar dolaysyla güçleri azaltlm mermiler kullanlmalarna ramen) geri tepme ve ahlanmay engelleyememektedir. Geri tepmeyi sfra indiren ilk ve tek aparat bizim ürünümüzdür ve bu baary gerçek standart mermilerle yakalamtr. Ayrca dünyadaki bu tür mevcut sistemler mermi hzn yavalatrken bizim ürünümüz mermi hzn, menzilini, etkisini ve isabet orann en üst düzeye çkarr ve piyasadaki mevcut silah susturucularnn hepsinden çok ses kesme özellii tar. dedi.

- En küçük dronelara bile monte edilebilecek

Albayraklar irketler Grubu Üst Yöneticisi Sertan Ayçiçek de gelecein savunma sistemlerinde dronelarn çok önemli olacan, ülkelerin drone ordularn kurmaya baladklarn söyledi.

Bunlarn çounun hayalet drone sürüleri olarak nitelendirildiini ve radarlara yakalanmadklarn belirten Ayçiçek, unlar kaydetti:

Günümüzde milyar dolarlk bütçelerle dronelarn silahlandrlmas üzerine çalmalar yaplyor ancak gelinen noktada geri tepme ve ahlanmay önlemeye yönelik drone altna kurulan büyük ve ar darbe emici salncak profillerine ramen geri tepme ve ahlanma asla engellenemiyor. Bu yüzden nian alnan hedefe art arda ate edilmek istenildiinde hedefi vurmak imkansz hale geliyor. Dünyada ilk ve tek olan ve her türlü silaha uygulanabilen bu yeni sistemimiz sayesinde üzerlerine kzaklarla silah monte edilen insansz hava araçlar dronelar bu tarz profillere ihtiyaç duymayacaklar. Aparatmzn takld silahlar direkt olarak en küçük dronelara bile monte edilebilecek. Sadece bu özelliiyle bile dünyadaki güç dengelerini deitirebilecek bu ürün yüzde 100 yerli imkanlarla gelitirildi. Ürünün denemeleri üstün baaryla sonuçland, tantm için patent bavuru sürecinin neticelenmesini bekliyoruz.

Gruba bal Albayraklar Savunma firmas dünyaca ünlü Milli Wattozz silahnn da üreticisi konumunda bulunuyor.

Ana Sayfaya Git