Silah tehdidiyle konuşturdular!

Çocukları dağa kaçırılan annelerin HDP il binası önündeki evlat nöbeti devam ederken, 3 gencin daha teslim olmasıyla birlikte evlatlarına kavuşan aile sayısı 31'e çıktı. Son olarak annesine kavuşan Mustafa Biçer sorgusunda, PKK'nın silah zoruyla kendisini ekran karşısına çıkarıp, "ailem eylemi bıraksın" dedirttiğini anlattı.

Haberler 03.08.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan 3 aile daha önceki gün terör örgütü PKKdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan evlatlarna kavutu. Onlardan biri de kanser hastas anne Ayegül Biçerin olu Mustafayd.

Mustafa Biçer ksa süre önce elinde kalanikofla terör örgütünün yayn organlarna çkarak, Ben isteyerek katldm. Aileme mektup da yazdm, kendi isteimle katldm söyledim. Ailelerimiz derhal HDP önünden ayrlmaldr demiti. Biçere bu açklamann örgüt basksyla, tehdit edilerek zorla yaptrld ortaya çkt.

KAMERA KARISINDA

Mustafa Biçer ilk sorgusunda, Suriye ve Irakta terör örgütü saflarnda yer aldn, ailelerin oturma eylemi balatmasnn terör örgütünde çok ciddi rahatszlk ve iç huzursuzluk yarattn belirterek, Ailelerin oturma eylemiyle birlikte örgütte kitle iletiim araçlar da kstland.

Radyo ve televizyon gibi haberleme araçlar kaldrld. çünkü örgüt toplu teslim olmalardan korkuyordu. Sonra ailesi HDP önünde oturanlar tek tek tespit ettiler. Bizimle özel olarak üst düzey yöneticiler görümeler yaptlar.

ALEM EYLEM BIRAKSIN

Sonra da ailelerimizin bu iten zarar görmemesi için bizim kameralar karsna geçip onlara eylemlerini brakmas için zorla çarda bulunmamz istediler. Ben de korktuum için kabul ettim. çünkü örgütte birçok insan sudan sebeplerle ajan ve benzeri yaktrmalarla kuruna dizilerek infaz ediliyordu.

Ailemin bu iten zarar görmemesi için bana önceden ezberlettirilen metni elimde silahla kamera karsna geçip okudum. Örgütün gerçek yüzünü gördüm ve bulduum ilk frsatta aileme ve anneme daha fazla ac yaatmamak için kaçarak teslim oldum. çok pimanm, etkin pimanlk yasasndan yararlanmak istiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git