Silah yerine saldırgan köpek

Türkiye’de, tehlike arz eden köpek türleri nedeniyle birçok ilde saldırılar meydana geldi. Yasaklı ırklar gündemde yerini korurken Diyarbakır’da, Veteriner Sağlık Teknikeri Tuba Göklü, “Köpeğin bilinçaltına saldırganlığı öğreten sahipleridir, suçlu hayvan değil, sahibidir” dedi.

Haberler 18.01.2022 - 02:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede, tehlike arz eden köpek türleri nedeniyle birçok ilde saldrlar meydana geldi. Yasakl rklar gündemde yerini korurken Diyarbakrda, Veteriner Salk Teknikeri Tuba Göklü, Köpein bilinçaltna saldrganl öreten sahipleridir, suçlu hayvan deil, sahibidir dedi.

VETERNER GÖKLÜDEN DDA

Hasta sahiplerinin silah ruhsat alamad için yasakl rklara bavurduklarn kendisine iletildiini aktaran Göklü, en ufak bir ba skmasnda köpeklerin sokaa brakldn ifade etti.

Dar çkartlan köpein tasma ile gezdirilmesi gerektiini vurgulayan Göklü, Baka bir köpek saldrr veya sokak köpekleri alann korumak için bir saldrganlk gösterisi yapar bunun için muhakkak tasma arttr. Burada suçlu köpek deil, tamamen sahibidir. çünkü bazen öyle isteklerle kliniimize gelen hastalarmz oluyor ki, abla bize silah vermiyorlar, bizde bunu tayoruz sözü diyen insanlarla muhatap oluyoruz. Agresif yetitirmek, kanlaryla, kestikleri kulaklar üçüncü günün sonunda yedirerek, karanlk odalara kapatarak, pul biberle besleyen, beslediini söyleyen hasta sahipleriyle muhatap oluyoruz dedi.

BZE SLAH VERMYORLAR

Hayvann bilinçaltna saldrganl öreten, bu ekilde yetitiren tamamen sahipler olduunu altn çizen Göklü, Bu yasakl rklara belli standartlar getirildi. Ksrlatrmalar gerekiyor, çip taklmas gerekiyor. Ayn 14ü son gündü. Fakat biz o güne kadar maalesef Diyarbakrdan bahsediyorum, kliniimizde sadece 2 tane köpei ksrlatrabildik. çünkü talep gelmedi. Kimse köpeini ksrlatrmak istemedi. Yok ben daha bunun yavrularn almak istiyorum, büyütmek istiyorum. Gelip benden alsnlar köpeimi gibi ibarelerde bulundular. Bu da bir problem. En ufak bir balar sknca o köpekler yine ya sokaklara salnacak ya da mecburen barnaa gönderilecek hepsi eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git