Şili'nin Ankara Büyükelçisi Arcos, AA'nın "Yılın Kareleri 2023" oylamasına katıldı

Şili'nin Ankara Büyükelçisi Rodrigo Arcos, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı.

Haberler 04.01.2024 - 19:09 Son Güncelleme : 04.01.2024 - 20:44

Arcos, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve dışında 2023 yılı boyunca çektiği fotoğrafları inceleyerek haber, çevre ve yaşam, spor, Gazze: Kanıt ve Deprem: Umut kategorilerindeki fotoğrafları oyladı.

Büyükelçi Arcos, Deprem: Umut kategorisinde Aydın Arikin Ha gayret, Gazze: Kanıt kategorisinde Shadi Al Tabatibinin Yıkım başlıklı fotoğrafını oyladı.

Gazzedeki Filistinlilere yönelik bombalama ve saldırıların yarattığı yıkımın düzeyinden etkilendiğini kaydeden Arcos, Gazze: Kanıt kategorisinde seçtiği fotoğrafın, Gazzedeki yıkımı daha fazla yansıttığını söyledi.

Arcos, Şili ve Türkiyede büyük depremler yaşadıklarını belirterek, Deprem: Umut kategorisinde seçtiği fotoğrafın başkalarına yardım etmeye yönelik ortak bir çabayı gösterdiğini dile getirdi.

çevre ve yaşam kategorisinde Şebnem Coşkunun Buzulda tek başına fotoğrafına oy veren Arcos, haber kategorisinde Erçin Ertürkün Yıkım, spor kategorisinde Dursun Aydemirin Dünyanın sultanları başlıklı fotoğraflarını seçti.

Şili ve Türkiye, çevreyi korumaya kararlıdır. Ayrıca Antarktikada da birlikte çalışıyoruz. Arktik koruma konusunda da bazı çalışmalarınız var. değerlendirmesini yapan Büyükelçi, Kuzey Kutbu ve Antarktikanın korunması ve muhafaza edilmesinin, küresel çevre ve iklimin korunması açısından hayati önem taşıdığını anlattı.

Büyükelçi Arcos, çevre ve yaşam kategorisinde seçtiği fotoğrafın Şili ile Türkiye arasındaki ortak çıkarın ifadesini yansıttığının altını çizdi.

Arcos, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yılın en büyük haberi olduğunu, bu nedenle haber kategorisinde deprem fotoğrafını seçtiğini söyledi.

Büyükelçi, spor kategorisinde, A Milli Kadın Voleybol Takımının 2023 Avrupa Şampiyonası finalini anlatan seçiminin kolay olduğunu aktararak, çünkü turnuvayı ve yarışmanın kazanımlarını takip ediyorum. Bu nedenle Türkiyenin ilk defa kadınlar voleybol şampiyonluğunu kazanması beni çok mutlu etti. çok etkilendim. ifadelerine yer verdi.

AAnın Yılın Kareleri oylamasını değerlendiren Arcos, bu oylamayı birkaç yıldır takip ettiğini söyledi.

Oylamanın haberlerin ve bu yıl dünyada olup bitenlerin güzel bir sergisi olduğunu vurgulayan Arcos, oylama yapmak için bu anı beklediğini aktardı.

Arcos, fotoğrafların bazılarının çok etkileyici olduğunu, kendisi, işi ve Türkiye ile ilişkilerle ilgili fotoğrafları seçmeye çalıştığını dile getirdi.

Ana Sayfaya Git