Silvan'da operasyon sona erdi neler bulundu neler

Silvan'da süregelen operasyonun tamamlandığı açıklandı. Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsalında faaliyet yürüten teröristleri etkisiz hale getirmek ve barınaklarını imha etmek amacıyla 19 Temmuz'da başlatılan operasyon bugün sona erdi.

Haberler 22.07.2017 - 02:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvanda süregelen operasyonun tamamland açkland. Diyarbakrn Silvan lçesi krsalnda faaliyet yürüten teröristleri etkisiz hale getirmek ve barnaklarn imha etmek amacyla 19 Temmuzda balatlan operasyon bugün sona erdi.

Operasyon kapsamnda yaplan aramalarda 10 kilo patlayc bulunarak imha edildi. Silvan lçesinde 19 Temmuzda balayan ve sona eren operasyonla ilgili Diyarbakr Valiliince yaplan yazl açklamada, Silvan lçesi Kuzeybatsndaki dalk ve krsal alanda faaliyet yürüten ve bu bölgede bulunan yerleim yerlerinde barnan bölücü terör örgütü mensuplar ile ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölücü terör örgütü mensuplarnca kullanlan ve el yapm patlayc imal edildii deerlendirilen snak ve barnak alanlarn imha etmek maksadyla 19 Temmuz 2017 çaramba günü balayan ehit J.Asb.Kd.çv. Metin UYSAL -47 Özel Birlik Operasyonu baaryla tamamlanmtr. Teröristle mücadele kapsamnda, 20 Temmuz 2017 günü yaplan arazi aramasnda; Silvanlçesi Dolapdere simsiz Tepe mevkiinde 2 adet düdüklü tencere içine hazrlanm 10 kilogram arlnda amonyum nitrat ve eker karm ile güçlendirilmi 2 ayr el yapm patlayc düzenei, 20 metre kablo ve 8 adet büyük boy pil tespit edilmi olup, delil olabilecek bulgular muhafaza altna alnm, anlan mayn/el yapm patlayc düzenekleri Cumhuriyet Savcl talimat dorultusunda patlayc madde imha timi tarafndan emniyetli bir ekilde tahrip edilmitir. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git