Şimşek'e suç duyurusu

Diyanetten cuma hutbelerine yönelik iddiası nedeniyle eski CHP Milletvekili Şimşek hakkında suç duyurusu:

Haberler 29.01.2021 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl, Cuma hutbelerinin AK Parti Genel Merkezinde hazrland iddias nedeniyle eski CHP Milletvekili Berhan imek hakknda suç duyurusunda bulundu.

Bakanlk 1. Hukuk Müaviri Selami Açan imzasyla Ankara Cumhuriyet Basavclna yaplan suç duyurusunda, 26 Ocakta bir televizyon programna yorumcu olarak katlan imekin, cuma hutbelerinin AK Parti Genel Merkezinde hazrlandn iddia ederek Bakanlk hakknda küçük düürücü ve aalayc ithamlarda bulunduu belirtildi.

üphelinin 27 Ekim 2020 tarihinde baka bir televizyon programnda ayn iftiralar, aslsz ve gerçee aykr beyanlar öne sürdüü ifade edilen dilekçede, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrakn yayn moderatörüne ulap hutbelerin yazlma sürecini anlatt kaydedildi.

Suç duyuru dilekçesinde, üphelinin iddialarn ispat edecek delilleri sunmas gerektii vurgulanarak, unlar kaydedildi:

Bakanlmz itina ile hazrlad ve cuma günü gibi Müslümanlar bir araya getiren günün hassasiyetini gözeterek dinimizin önemli mesajlarn içeren cuma hutbesinin okunmasn ciddi bir ekilde takip etmektedir. Bakanlk mevzuatna aykr hiçbir uygulamaya müsaade edilmemektedir. Tarafmzdan konu bu kadar önemle takip edilirken Hutbelerin bir siyasi parti genel merkezi tarafndan hazrland iftira ve ithamlarnda bulunmak üpheli de dahil hiç kimsenin hakk ve haddi deildir. Bu iddialar art niyetli bir yaklam, açkça bir iftiradr. Bakanlmz hedef alan, hizmetlerimizi aalamaya ve küçük düürmeye çalan, personelimizi de töhmet altnda brakan bu giriimlerin mutlaka yarg önünde hesab verilmelidir.

Dilekçede, imek hakknda, eylemlerine uyan Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri uyarnca soruturma yürütülmesi ve bunun sonucunda kamu davas açlmasna karar verilmesi talep edildi.

Ana Sayfaya Git