Sinan Köyü Yine Karıştı

DİYARBAKIR'ın Bismil ilçesine bağlı Sinanlı köyünde oturanlar ile köyden yıllar önce çıkıp Batman'a yerleşen bir aile arasında köydeki Hazine arazisi nedeniyle anlaşmazlık çıktı.

Haberler 18.11.2017 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil ilçesine bal Sinanl köyünde oturanlar ile köyden yllar önce Batmana göç eden Tademir Ailesi arasnda iddiaya göre, köydeki Hazine arazisi nedeniyle sorun çkt. Sorunun çözülmesi için Bismil Kaymakamlna giden köy muhtar Halil Doru, muhtar azalar Bilal Karaer, Hüseyin Tademir ve Aziz Akyol buradan bir sonuç alamaynca köyün daha yakn olduu Batman iline giderek bir avukat ile görütüler. Avukatlk bürosondan çkan köy muhtar Doru ve yanndaki 3 azas bina giriinde kendilerini bekleyen Tademir ailesi bireylerinin sopal saldrsna urad.

SNAN KÖYÜ YNE KARITI

Bina giriindeki güvenlik kameras tarafndan saniye saniye kaydedilen görüntülerde, bir kiinin bina giriinde bekledii, Muhtar Doru ve yanndaki 3 azann asansörden inmesi ile birlikte tarttklar, daha sonra da gelen 10dan fazla kiinin muhtar ve yanndakilere sopalarla saldrmas yer ald. Saldrnn 2 kiinin yere ylmasna ramen devam ettii, saldrganlarn binaya bakalarn girmesi ile olay yerinden ayrld görüldü.

Sinanl Köyü Muhtar Halil Dorunun kardei Ylmaz Doru, köylülerin kulland hazine arazisinin 40 yl önce Batmana tanan Tademir ailesi tarafndan alnmak istendiini belirterek, Muhtar aabiyem ve 3 köy azas sorunun 10dan fazla kiinin sopal saldrsna urad. Saldrda aabeyim ve 2 azas yaraland ve rapor aldlar. Kar taraftan ikayetçi olduk dedi.

Ana Sayfaya Git