Sınır güvenliği

İran sınırında kaçak geçişlere karşı güvenlik üst seviyede

Haberler 20.08.2021 - 04:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Afganistanda Talibann yönetimi ele geçirmesi ile birlikte Türkiyeye olabilecek insan göçünü önlemek için snrda güvenlik had safhaya çkarld. Idr ve Arda jandarma ve Özel Harekat polisleri kaçak geçileri engellemek için aralksz denetimlerini sürdürüyor. Denetimlerde HA ve termal gece görülü kameralar da kullanlyor.

SINIRDA KU UçMUYOR

Talibann yönetimini ele geçirdii Afganistandan olas bir göç dalgasnn önüne geçilmesi için ran snrnda kaçak geçilerin önlenmesi için youn güvenlik önlemi alnd. Tedbirlerin üst seviyeye çkarld snrda jandarma ve Özel Harekat polisleri, ku uçurtmuyor. Snr hattnda PKK terör örgütüne hem de kaçak göçmenlere yönelik uygulama yaplyor. Bölgede devriye görevi yapan ekipler, menfezler ve dere yataklarn didik didik aryor. Güvenlik güçleri, gece de snr hattnda bölgeyi termal gece görülü kameralarla izliyor. Bölge, havadan HA, SHA, dron ve helikopterlerle takip ediliyor.

Idr ve Arnn ran snr hattnda yaplan 144 kilometrelik modüler snr güvenlik duvar, teröristlerin ve kaçaklarn geçiini engelliyor.

Bu arada, bir süre önce snr hatt boyunca, 2 metre geniliinde ve 3 metre yüksekliindeki 7 tonluk seyyar blok duvarlarn üzerine jiletli tel de çekildi.

Ana Sayfaya Git