Sınırın sıfır noktasında müzik aşkı

Irak'ın kuzeyine sıfır noktada bulunan Şırnak'ın Uludere ilçesi Dağdibi köyünde onlarca vatandaşın müzik aşkı görenleri şaşırtıyor. Türkçe, Kürtçe şarkılar söyleyen köylüler orkestrayı köylerine almıyor.

Haberler 24.06.2018 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Uludere ilçesine bal Dadibi köyünde ikamet eden vatandalarn yüzde 50si hayatn müzie adam. Irak snrnn sfr noktasnda bulunan köyün sakinleri haftada iki gün bir evde toplanp arklar ve uzun havalar söyleyerek gece geç saatlere kadar eleniyor. Köyde her yl onlarca düün olmasna ramen orkestra ve davul zurna yerine sadece ark söyleyip halaylar çekiyor. 7den 70e herkes yarmalara katlmak istiyor. Onlarca yetenekli köylü seslerinin kefedilmesi için çarda bulunuyor.

Köy tepesinde müzik ziyafeti

Köyün en yüksek yerinde toplanan köylüler srayla Türkçe, Kürtçe arklar söyleyerek adeta köylülere müzik ziyafeti çektiriyor. Birbirinden güzel seslerin kefedilmeyi beklediini söyleyen köylüler, televizyon programlarna çarda bulundu. Aydn Sak isimli vatanda, yllardr çeitli etkinliklerde ark söylediini bu yüzden çok beenildiklerini söyledi. Sak, Yllardr bu bölgede arkclk yaparak geçimimi salyorum. Bizim aile arkcla çok ilgi duyuyor. Haftann hemen hemen üç günü köyümüzde bir evde toplanp arklar söylüyoruz. Yanmzda güzel bir kz kardeimiz var onunda sesi beenildii için yanmzda dolatryoruz. Kaç defa, O ses Türkiye yarmasna bavurduk ancak maddi imkanszlklar nedeniyle elemelere gidemedik. Bu çarmza ses verilmesini istiyoruz. Burada kefedilmeyi bekleyen yüzlerce güzel ses var dedi.

Merve Sak adndaki kz ise 3 yldr müzie gönül verdiini belirtti. Merve Sak, Orta okul sekizinci snf örencisiyim 3 yldr ark söylüyorum. Düün, piknik okul etkinliklerine çarlyorum. nallah sesimizi duyan olur ben ve benim gibi bir sürü kardeim var burada. Onlarn sesi de güzel yarmalara, televizyon kanallarna katlmay çok istiyoruz. Ancak kimse destek vermiyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git