Şırnak Valiliği Dicle Barajı için tahliye uyarısında bulundu

Şırnak Valiliği Dicle Baraj Suyunun yükselmesi ile birlikte tahliye işlemleri için harekete geçildiğini açıkladı

Haberler 19.11.2016 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak Valilii Dicle Nehir Suyunun yükselmesi sonrasnda tahliye ilemlerinin can ve mal kayb olmamas sebebiyle balatldn açklad.

rnak Valiliince, Dicle Baraj suyundaki yükselme nedeniyle tahliye ilemlerine balanld belirtilerek, can ve mal kayplar olmamas için vatandalara uyarda bulunuldu.

Valilikten yaplan açklamada, Dicle Baraj havzasna son zamanlarda düen youn ya nedeniyle, baraj rezervuar alanna yüksek akmlarda su geldii ve su seviyesinde ani yükselmeler olduunun görüldüü bildirildi.

Baraj depolama kapasiteleri üzerindeki suyun, can ve mal kayplarna yol açmadan güvenli ve kontrollü bir ekilde tahliyesinin zorunlu olduuna iaret edilen açklamada, Dicle nehir yatandaki doal yaam için 31 Ekimden itibaren 20 metreküp/saniye ile tahliye çalmalarna baland belirtildi.

Yalarn kesilmesi veya enerji üretimiyle istenilen baraj iletme programna uygun seviyeye ulalmas halinde tahliye ilemine son verilecei kaydedildi.

Açklamada, Yaplacak tahliye ilemi esnasnda muhtemel can ve mal kaybnn önlenmesi açsndan vatandalarmzn uyarlara riayet etmeleri önem arz etmektedir. ifadesi kullanld.

Ana Sayfaya Git