Şırnaklı aileler direniyorlar!

Şırnak’ta, çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP binası önündeki eylemi, 33'üncü haftada da devam etti.

Haberler 11.06.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta çocuklar ve yaknlar PKKl teröristlerce kaçrlan aileler, ehit ve gazi yaknlar ile kadnlar, ehit Üstemen Mehmet Esin Caddesinde yürüyü yaparak, ellerinde Türk bayraklaryla terör örgütü PKKy protesto etti. Aileler, eylemlerinin 33üncü haftasnda, güvenlik önlemleriyle geldikleri HDP binas önünde partiye ve PKKya tepkilerini dile getirdi. PKKl teröristlerce daa kaçrlan çocuklarnn fotoraflarn tayan aileler, Kahrolsun PKK, i birlikçi HDP, ehitler ölmez, vatan bölünmez sloganlar att.

YAADIIMIZ SÜRECE BU HAKSIZLII UNUTMAYACAIZ

PKK tarafndan 6 yl önce 14 yandayken, kaçrlan Doann annesi Hamdiye Arslan, eylemlerini sürdürmeye kararl olduklarn söyledi. çocuklarnn kaçrlmasndan HDPnin sorumlu olduunu belirten Arslan, çocuklarmz için bu yürüyüü yapyoruz. Yaadmz sürece bunu devam ettireceiz. Yaadmz sürece bu hakszl unutmayacaz. çocuklarmz bizden çalp, sattlar. Yüreimizi yaktlar. çocuklarmz öldürttüler. Ailelerini de burada kahrdan öldürdüler. 6 yldr olumun sesini duymadm diye konutu.

EYLEMLERMZ DEVAM EDECEK

rnakl annelerin eylemine destek veren Emniyet Tekilat Vazife Malulü ve ehit Aileleri Vakf rnak l Bakan Hac anl ise Bu eylemlerimiz devam edecektir. Ta ki bu gözü yal anne ve babalarn gözya dinene kadar. Biz her hafta burada olacamz gibi bundan sonra Hakkaride, rnakta ve Diyarbakrda desteimizi vereceiz dedi.

OLUM NEREDEYSEN EVNE DÖN

Teröristler tarafndan 7 yl önce 15 yandayken, kaçrlan olu Metin için eyleme katlan Emine Üstek de Ben olumu HDPden istiyorum. Gücüm yetene kadar buraya geleceim. Ben istemez miyim, olum yanmda olsun? Ne haklar var bize bunu yapmaya? çocuklarmz götürüp sattlar. Metin, olum, neredeysen evine geri dön diye konutu.

Ana Sayfaya Git