Şırnaklı kadınların HDP önündeki eyleminde 18'inci hafta

Şırnak’ta, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerden kadınlar, HDP il binası önündeki eylemlerini 18'inci haftada da sürdürdü.

Haberler 08.01.2021 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklar ve yaknlar PKKl teröristlerce kaçrlan aileler, ehit ve gazi yaknlar ile rnakl kadnlar, ehit Üstemen Mehmet Esin Caddesinde yürüyü yaparak, ellerinde Türk bayraklaryla PKKy protesto etti. Güvenlik önlemleri eliinde HDP l Bakanl önüne gelen kadnlar, HDPye ve terör örgütü PKKya tepkilerini dile getirdi. PKKl teröristlerce daa kaçrlan çocuklarnn fotoraflarn tayan aileler, Kahrolsun PKK, Trnakç HDP, Kahrolsun PKK, i birlikçi HDP, ehitler ölmez, vatan bölünmez sloganlar att.

YAADIIM SÜRECE BURADA OLACAIM

Terör örgütü PKK tarafndan 7 yl önce, 15 yandayken kaçrlan olu Metin için HDP binas önüne gelen Emine Üstek, Olumu bulamadm ve yaadm sürece burada olacam. HDP olumu getirsin. Bunu bize yapmaya ne haklar vard? Ne haklar var çocuklarmz götürüp satyorlar? Allah hakkmz onlarda brakmasn. çocuklarmz getirsinler dedi.

Olu Doan 5 yl önce 14 yandayken, kaçrlan Hamdiye Arslan ise HDP ve HDP çalanlar çocuklarmz sattlar. Kendi çocuklarn Almanyaya, Avrupaya gönderiyorlar. Bunu bize ve çocuklarmza yapmaya haklar yok. çocuklarmz bize geri versinler. çocuklarmz daha çok küçük. Nasl bir vicdanlar var? HDP ve HDPnin elemanlarnn elleriyle çocuklarmz daa götürüyorlar diye konutu.

ehit ailelerinden Nadire Güngör de rnakl kadnlar olarak her hafta olduu gibi bugün de buradayz. Eylemimizi her hafta sürdüreceiz. Gençlerimiz gelene kadar buradayz ve davamzdan vazgeçmeyeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git