Şırnak'ta anneler eylemde

Şırnak'ta terör mağduru aileler HDP İl Başkanlığı önünde eylem yaptı

Haberler 15.01.2021 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör maduru aileler HDP l Bakanl binas önünde eylem yapt.

PKKl teröristlerce çocuklar daa kaçrlan, yaknlarn terör saldrlarnda kaybeden rnakl kadnlar ile ehit ve gazi aileleri, ehit Üstemen Mehmet Esin Caddesinde yürüyü yaparak HDP l Bakanl binas önünde topland.

Türk bayraklar ve daa kaçrlan çocuklarnn fotoraflarn tayan aileler, Kahrolsun PKK, i birlikçi HDP, ehitler ölmez, vatan bölünmez, Kürt Türk kardetir, ayrm yapan kalletir sloganlar att.

Anne Hamdiye Arslan, burada yapt açklamada, 14 yandaki olunun 5 yl önce daa kaçrldn belirterek, çocuunu HDPden istemek için her hafta dil ilçesinden geldiini, eylemi sürdürmeye kararl olduunu söyledi.

EYLEM YAPTILAR

çocuklarn HDPden istemek için kar ve yamura ramen geldiklerini ifade eden Aslan, çocuklarmz HDPden istiyoruz. çocuklarmz küçüktü daa kaçrdlar. Artk annelerin yürei yanmasn. Kim çocuklarmz daa kaçrd? Kim çocuklar öldürttü? çocuklarmz almak için mücadelemizi sürdüreceiz. dedi.

Anne Emine Üstek de olu Metinin 5 yl önce piknik bahanesiyle zorla daa kaçrldn, sal el verdikçe çocuunu HDPden istemek için her perembe günü eylem yapacan belirtti.

Üstek, Ben olumu HDPden istiyorum. çocuklarmz bizden neden kopardlar? Yeter artk çocuklarmz bize versinler. diye konutu.

Ana Sayfaya Git