İki köy halkı birbirine girdi, sebep küçük bilanço büyük! 3 ölü

Siirt Şirvan'da iki köy arasında adeta savaş çıktı. Şirvan ilçesine bağlı Pervari karayolu üzerinde bulunan Durankaya köyünde yaşanan çatışmanın sebebinin hayvan otlatma meselesi yüzünden çıktığı ve sonrasında da büyüdüğü öğrenildi. Pervari'deki kavga da 3 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Haberler 25.06.2017 - 02:43 Son Güncelleme : 25.06.2017 - 03:14

Siirt irvanda iki köy arasnda adeta sava çkt. irvan ilçesine bal Pervari karayolu üzerinde bulunan Durankaya köyünde yaanan çatmann sebebinin hayvan otlatma meselesi yüzünden çkt ve sonrasnda da büyüdüü örenildi. Pervarideki kavga da 3 kiinin hayatn kaybettii örenildi.

Olay, saat 20.30 sralarnda lçeye bal Tayaka Köyü giriinde meydana geldi. Durankaya ile Tayaka köylerine mensup iki çoban, hayvan otlatrken henüz belirlenemeyen nedenle kavga etti. çobanlar, akam eve gidip, durumu köylülerine anlatt.

Durankaya Köyünden baz kiiler, bunun üzerine bir minibüsü binip, iddiaya göre konuup, husumeti sonlandrmak amacyla Tayaka Köyüne gitti. Köye girite, güvenlik korucusu olan taraflar arasnda yine tartma çkt. Tartmann kavgaya dönümesi üzerine iki taraf uzun namlulu silahlarla birbirine ate açt. Silahlardan çkan kurunlarn isabet ettii Durankaya Köyünde yaayan amca çocuklar Ahmet, Zeydin ve Fethullah Cengiz olay yerinde yaamn yitirdi, 5 kii de yaraland.

Yarallar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi ve kent merkezindeki özel hastanelere kaldrlarak tedaviye alnd. Hastaneye akn eden yaral yaknlar, gözyalarna boulup, sinir krizleri geçirdi.

Ana Sayfaya Git