Sisteme tepki!

Finans şirketi mağdurları "Faizsiz Konut Edindirme Sistemi"ne düzenleme istiyor Kamuoyunda "Faizsiz Konut Edindirme Sistemi" olarak bilinen tasarruf finansman şirketleri mağdurları gün geçtikçe artarken bu tür yapılara paralarını yatıran müşteriler, yetkililerden düzenleme konusunda yardım bekliyor.

Haberler 19.05.2021 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir Faizsiz Konut Edindirme Sistemi müterileri, ödeme zaman geldii halde sözlemeye aykr olarak parasn alamaynca ilgili kuruluun önünde toplanarak basn açklamas yapt.

Daha önce defalarca kez söz konusu sistemle menkul ve gayrimenkul alm yaptn fakat son zamanlarda araclk yapt müterilerle beraber madur edilmeye baladklarn belirten Selahaddin Sert, söz konusu irketlerin verdikleri söz ve anlamalara sadk kalmadklarn söyledi.

Sert, Ben kendim birevimde viofluk yaptm. Sa olsunlar birçok defa buradan ev ve araba aldk. Kendim 4 yl içinde yaklak 20 müteriyi de buraya getirdim. Ama bugün getirdiim müterilerle birlikte hepimiz maduruz. Birevimin bize verdii sözler ve anlamalar maalesef suistimal edilmi durumdadr. dedi.

TESLMATLARIMIZ 3 AY LERYE ERTELENYOR

Birçok zorlukla biriktirdikleri paralar ev, arsa ya da araç için ilgili irketin hesaplarna aktardklarn belirten Sert, Fakat teslimat günümüz geldii halde 2-3 aydan daha uzun süre erteliyorlar. Bu yüzden aramza güvensizlik girdi. Bize imzalattklar sözlemede birçok tutarszlk görebiliyoruz. Bu ay teslim edilmesi gereken paramz, haziran ayna erteleniyor. Haziran ayndaki teslimatlarmz ise 3 ay ileriye erteleniyor. ifadelerini kulland.

Bu sorunun sadece Diyarbakrda deil Türkiye geneli karlalan bir durum olduuna dikkati çeken Sert, Biz Diyarbakrda maduruz ama Türkiye genelinde ayn sorunlar yaanyor. Kendi haklarmz istemek adna buradayz. Buradan gerek devlet yetkilileri gerek firmann kendi sahipleri, genel müdürleri veya operasyon müdürlerinin bu soruna çözüm bulmalarn ve somut admlar atmalarn istiyoruz. eklinde konutu.

BR KNN DAH OLUMLU KONUTUUNA AHT OLMADIK

Sert, Genel olarak her bir grupta 300 kii var. Bir kiinin dahi olumlu konutuuna ahit olmadk. Ben ve arkadam bir grup oluturarak madurlara ulamaya çaltk. 2 hafta içerisinde 50ye yakn madura ulatk. Bu saydan 10larca kat fazla madurun olduundan eminiz. Türkiye geneli Birevimin ortaya koyduu maduriyeti ve güvensizlii dier yaplarda çekmektedir. diye belirtti.

Normal artlarda müteriyle anlamann feshedilmesi durumunda irket sözlemesinde 80 gün belirtilirken bunun 120 güne kadar ertelendiine vurgu yapan Sert, Birevim bizleri madur etti. Birevimin sözlemesine bal kalmasn, doru admlarla çözümler sunmasn bu kadar maduriyeti sonlandrmasn istiyoruz. dedi.

Konuya ilikin Birevim kurulu yetkilileri tarafndan yaplan açklamada ise, teslimatn nakdi deil menkul veya gayrimenkul alm-satmnda satcya ödeme yapld belirtilerek Teslimatn alamayan herhangi bir müteri söz konusu deil. Sadece istedii koullarda alamam olabilir. Burada bütünü yönetmek durumundayz. ifadeleri kullanld.

Ana Sayfaya Git