Sistemin lansman zirvesi!

Batman'da kuyularda yıllık yüzde 20 petrol kaybını önleyen sistemin lansman toplantısı yapıldı

Haberler 09.04.2021 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Üniversitesince, TÜBTAK destekli gelitirilen ve petrol kuyularnda meydana gelen yllk yüzde 20 kayb önleyen Petrol Kuyularndaki Ekipmanlarda Oluan Olas Mekanik ve Elektrik Arzalarnn Uzaktan Tespiti için Yapay Zeka Tabanl Otomasyon Sisteminin Gelitirilmesi ve Uygulanmas projesinin tantm gerçekletirildi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. dris Demir, TPAO Batman Bölge Müdürlüü Bat Raman kampnda düzenlenen toplantda, projenin Mühendislik ve Mimarlk Fakültesi öretim üyeleri tarafndan hayata geçirildiini belirterek, yerli ve milli bir sistem olduunu söyledi.

PETROL KAYBINI ÖNLEYECEK

Kamu üniversite ve sanayi i birliiyle sistemin gelitirildiini kaydeden Demir, sistemin petrol üretimi srasnda ortaya çkan arzalar yapay zeka ile önceden tespit ederek ilgilileri SMS ve e-posta gibi uyarlarla haberdar ettiini belirtti.

Sistemin petrol alannda üretimde yüzde 20 verimlilik salayacan vurgulayan Demir, Petrol üretiminde yüzde 20 kazanç salayacak yapay zekasyla tamamen yerli ve milli yapda güzel bir proje örnei oldu. dedi.

TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir de gelitirilen sistemin yerli ve milli oluunun en büyük gurur kayna olduunu kaydetti.

Proje ile petrol sektöründe yüksek teknolojilerin milli imkanlarla gelitirilmesinin önünün açldn dile getiren Demir, Bu sistem Bat Raman 420 nolu kuyumuzun at ba pompasnda yaklak bir yl süren test süreçlerini baaryla tamamlamtr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git