Sivas Millet Bahçesi ne zaman açılacak?

Sivas Millet Bahçesi ne zaman açılacak srusu normalleşme sürecine girdiğimiz 1 Haziran'dan beri çok soruluyor

Haberler 04.06.2020 - 19:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sivas Millet Bahçesi ne zaman açlacak srusu normalleme sürecine girdiimiz 1 Hazirandan beri çok soruluyor. Sivas Belediyesi tarafndan yapm tamamlanan ve Anadolunun en büyüü olarak nitelendirilen Millet Bahçesi 5 Haziran Dünya çevre Günü kapsamnda yarn hizmete açlacak

Sivas Belediyesince eski stadyum yerine Millet Bahçesi ina edildi. 53 bin metrekare alana ina edilen ve Anadolunun en büyük millet bahçesi olan Sivas Millet Bahçesinde toplam 36 çeit 1029 aaç, 252 oturma grubu, 15 piknik masas, 9 çocuk oyun alan, 23 spor ve egzersiz aleti, 68 araç otopark, 812 metre kou ve yürüyü parkuru, 770 metre bisiklet yolu ve millet kraathanesi gibi sosyal donatlar yer alyor. Belediye Bakan Hilmi Bilgin, eski stadyum alanna yaplan Millet Bahçesinin açln 5 Haziran Dünya çevre Gününde Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann da katlaca Video Konferans yönetimiyle yapacaklarn açklad. Yapm tamamlanan Millet Bahçesinde açl öncesi Belediye Bakan Hilmi Bilgin ve Vali Salih Ayhan incelemelerde bulunarak çalmalar hakknda bilgi ald.

EHRE DEER KATACAK

Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Millet Bahçesi insanlarn nefes ald güzel anlar biriktirecei alanlardan biri olmu. Cumhurbakanmzn balatt Millet Bahçesi projelerinin ilklerindendir buras, buraya bir balangçta bir ortasnda bir de bitiminde geldik. Kullanlan aaçlarn cinsi, nitelii, ebatlarna baktmzda sanki 10 yllk bir park görüntüsü var ehre deer katacak. Pandemi sürecinde gördük ki; insanlar nefes alaca, yürüyü yapaca yerler istiyorlar. Bu süreçte bu alanda çok anlaml oldu dedi.

Belediye Bakan Hilmi Bilgin ise, ehir merkezinde milletimizin nefes alaca bir proje Millet Bahçesi, hemehrilerimize hayrl olmasn temenni ediyorum. Yapm aamasndan itibaren sürekli alan ziyaret ederek hem çalan arkadalarmza destek olduk hem de iin fikri takibi noktasnda çalmalar yerinde görmü olduk diye konutu.

Ana Sayfaya Git