Siverek Belediye Başkanlığına Ayşe Çakmak seçildi

Şehmus Aydın'ın sağlık sorunları gerekçesiyle görevinden istifa etmesi nedeniyle yapılan seçimi AK Parti'li belediye meclis üyesi Ayşe Çakmak kazandı

Haberler 04.12.2020 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Siverek lçesi Belediye Bakan ehmus Aydnn salk sorunlar gerekçesiyle görevinden istifa etmesi nedeniyle yaplan seçim sonucunda AK Partili belediye meclis üyesi Aye çakmak yeni bakan oldu.

Siverek Belediye Meclisi yeni bakan seçmek amacyla geni güvenlik önlemleri altnda topland.

Basna kapal gerçekletirilen seçimlerde AK Partili belediye meclis üyesi Aye çakmak, CHPli üye Ramazan Gülel ve HDPli üye Mahmut Bekta bakanlk için yart.

Seçimde 3te 2 çounluun arand ilk turda, AK Partili üye Aye çakmak 24 oy alrken, HDPli üye Mahmut Bekta 7, CHPli aday Ramazan Gülel 5 oy ald, 1 oy da geçersiz sayld.

kinci turda Aye çakmak 25, Mahmut Bekta 7, CHPli Ramazan Gülel ise 5 oy ald.

Salt çounluun arand üçüncü turda çakmak 24, Bekta 8, Gülel 5 oy ald. Böylelikle Siverekin yeni belediye bakan Aye çakmak oldu.

AçIKLAMALAR

Seçimlerin sonuçlanmasnn ardndan basn açklamas yapan AK Parti Yerel Yönetimler Bakan Yardmcs Mücahit Yanlmaz, sonuçlarn Siverek için hayrl olmasn dileyerek, bakan seçilen Aye çakmak tebrik etti.

Seçim sürecinde gösterdikleri duyarllktan dolay belediye meclis üyelerine teekkür eden Yanlmaz, AK Parti her zaman birliin, beraberliin, sevginin ve muhabbetin adresi olmutur. Siverek ilçesindeki bu seçimlerde belediye meclis üyelerimizin gösterdii birlik ve beraberlik AK Partinin birliinin ve beraberliinin bir göstergesi olmutur. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Siverek ilçemizdeki bu deiimi çok yakndan takip etmi, yine dün Ankarada belediye bakan adaymzla birlikte görümeyi kabul etmi ve uzun bir görüme yaparak bundan sonra Siverekte ve anlurfada yaplmas gereken yatrmlar ve çalmalar da orada birlikte irdelemi olduk. nanyorum ki Aye çakmak Hanmn Siverekte yapaca çalmalar, belediyede yapaca çalmalar, ayn zamanda Sivereke büyük yatrmlarn gelmesine vesile olacaktr. diye konutu.

AK Parti anlurfa Milletvekili Kasm Gülpnar ise seçimlerin AK Parti ruhuna ve dayanmasna yakr bir ekilde gerçekletiini aktararak, Aye çakmaka hayrl olsun dileinde bulundu.

Siverek Belediyesinin daha katlmc, çoulcu bir yönetim anlayyla yönetileceini aktaran Gülpnar, Benim arzu ettiim tablo buydu, bugünden sonra adeta sfrdan kazanm gibi Siverekte AK Parti belediyeciliini inallah hep birlikte tesis edeceiz.dedi.

Gülpnar, seçimleri kazanan çakmakn koltua bir müjde ile oturacan aktararak, ilçe artma tesisinin ihalesinin 22 Aralkta yaplacan ifade etti.

SEçM ÖNCES ERDOANLA GÖRÜTÜLER

Seçim öncesi AK Parti Belediye Bakan aday Aye çakmak, AKP anlurfa Milletvekili Kasm Gülpnar ile partililerin Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ziyaret ettiklerine dair fotoraflar da sosyal medyadan yaynland. Cumhurbakan Erdoan, kadnlar günü toplantsnda, bu görümeyi açklad.

AK Partili meclis üyelerinin de aralarnda bulunduu bir grubun 23 Kasmda Siverek Belediyesi binasnda tarttklar Belediye Hukuk Danman Selçuk Yldzoullarna silahl saldrda bulunup ayandan yaralamasnn ardndan Belediye Bakan eyhmus Aydn, salk sorunlarn gerekçe göstererek görevinden istifa etmiti.

LçENN LK KADIN BELEDYE BAKANI OLDU

çakmakn seçilmesiyle, Siverekte ilk defa bir kadn, belediye bakan koltuuna oturmu oldu.

Ana Sayfaya Git