Siverekte neler oluyor?

HDP, Siverek'te yaşananları Meclis'e taşıdı: Rüşvet ve yolsuzluk ağı iddiası. Siverek’te Belediye yapılan silahlı saldırının ardından belediye başkanının istifasını kurum amirlerinin görevden alınması izledi.

Haberler 03.12.2020 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siverek lçesinde Belediye Bakan eyhmus Aydnn 28 Kasmda salk sorunlarn gerekçe göstererek istifa etmesi ve bu istifann kabul edilmesi ile balayan tartmalar sürüyor. AK Partili Aydnn belediyeye giren silahl kiilerin hukuk danman Selçuk Yldzoullarn yaralamas ile ilgili olduu iddia ediyor.

BELEDYE BNASINDA SLAHLI SALDIRI

Söz konusu silahl saldr 23 Kasmda akam saatlerinde Siverek lçe Belediyesinde gerçekleti. Saldr anna ilikin güvenlik kamerasnda yer alan görüntülerde, belediyeyi basan grup Hukuk Danman Selçuk Yldzoullarn ayandan vurduu görülüyor. ddiaya göre, saldr Siverek Belediye Bakan eyhmus Aydn istifa etmesi için gerçekleti.

LçEDE SULAR DURULMUYOR

Bu yaananlarn ardndan Belediye Bakan istifa etmesine ramen konuya ilikin açklama yaplmamas akllarda soru iareti brakt. Siverek Belediyesi Hukuk Danman Selçuk Yldzoullarnn silahla vurulmas, Belediye Bakan eyhmus Aydnn istifasn lçe Emniyet Müdürü Özer Bilgehan ve Müftü Mahmut Yldzba görevden alnmas izledi. Kaymakam Mustafa çiftçilerin ise görev yeri deiti.

Öte yandan istifa eden Aydnn yerine meclis üyeleri Celal Akl ile Hasan zol isimlerinin öne çkt örenildi.

ÖCALAN: YETKLER KAMUOYUNU BLGLENDRMYOR

lçede yaanan gelimelere ilikin iktidar cephesi sessizliini korurken HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan konuyu meclis gündemine tad. Siverek Belediyesinde yaananlar ile ilgili yetkilerin kamuoyunu bilgilendirmediini hatrlatan Öcalan, olaylarn 23 Kasmda akam saatlerinde Siverek Belediyesi hukuk danman Avukat Selçuk Yldzoullarnn makam odasnda silahl saldrya uramas ile baladn hatrlatt. Bu olaydan bir hafta sonra ise AKPden Siverek Belediye Bakan seçilen eyhmus Aydnn salk sorunlarn gerekçe göstererek görevinden ayrldn belirten Öcalan, Belediye Bakannn istifas ile Avukat Selçuk Yldzoullarnn saldrya uramas arasnda bir iliki olup olmadna dair kamuoyuna herhangi bir bilgi paylam yaplmadn hatrlatt.

AYDININ STFASI LE AVUKATIN SALDIRIYA URAMASI ARASINDA BR LK VAR MIDIR?

Siverek Belediyesinde yaananlarla ilgili kamuoyuna ivedilikle açklama yaplmasn isteyen Öcalan, Meclise verdii önergede çileri Bakan Süleyman Soyluya u sorular yöneltti:

- Belediye Bakan eyhmus Aydnn istifas ile Avukat Selçuk Yldzoullarnn saldrya uramas arasnda bir iliki var mdr?

- Siverek ilçesinde kamu kurum amirlerinin de içinde olduu bir rüvet ve yolsuzluk ann olduu ve söz konusu görevden alnmalarn bu nedenle gerçekletirildii iddias doru mudur?

- Belediye Bakan eyhmus Aydnn istifas ile ilçe kaymakam, emniyet müdürü, ilçe müftüsü ile ilçenin tapu ve tarm müdürlerinin de görevden alnmas arasnda bir iliki var mdr?

SORUTURMA LE LGL NEDEN AçIKLAMA YAPILMIYOR?

- Siverek Belediyesi hukuk danman Avukat Selçuk Yldzoullarnn saldrya uramasna ilikin balatlan soruturma hakknda kamuoyuna neden açklama yaplmamaktadr? Saldry gerçekletiren kiiler gözaltna alnm mdr?

- Belediye Bakan eyhmus Aydnn istifa gerekçesinin asl nedeninin AKPli belediye meclis üyeleriyle yaadklar anlamazlklardan ve kurum amirlerinin de içinde bulunduu yolsuzluk ilikisinden kaynakl olduu iddias doru mudur?

- Söz konusu anlamazln temelinde ise yaplan ilerde meclis üyelerinin belli bir pay almas ve bu pay miktarlarnda yaanan anlamazlklarn olduu ve kurum amirlerinin de ilikinin içinde olduklar iddias doru mudur?

Ana Sayfaya Git