Sivil anayasayla önleri alınabilinir

HÜDA PAR: Yeni ve sivil bir anayasa ile darbecilerin önü kapatılmalıdır

Haberler 07.04.2021 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

104 emekli amiralin gece yars yaynladklar darbe imal bildiriyi deerlendiren HÜDA PAR Genel Bakan Yardmcs Hüseyin Ylmaz, bildiriye imza atanlarn üzerine ciddiyetle gidilmesi gerektiini belirtti.

TSKnn halka ideoloji dayatmamas gerektiini söyleyen Ylmaz, (Darbe imal bildiri) Silahl kuvvetler, halkn can ve maln korumaktan ziyade resmi ideolojiyi halka dayatma noktasnda bir görev üstlenmi. Anayasann kendisi halkn inancn tehdit olarak görüyorsa o zaman sorun anayasadadr.

(Montrö Bildirisi) ideolojiler kalc deildir, devleti snrlar. deoloji; devletin halkna hizmet etmesini engeller. Dolaysyla ideolojiyi korumaya kendini addeden vesayet kurumlar da gelimelerin önüne engel olur. Vesayet kurumlar, Kanal stanbulun yaplmasn devlet için bir tehdit olarak görüyor. Gezi olaylarndaki talep de bu yöndeydi. Demek ki birilerinin menfaatine zarar veriyor. dedi.

Montrö Sözlemesi nas deildir

Sözlemenin bir bahane olduunu söyleyen Ylmaz, Montrö Sözlemesi bahanedir. Montrö Sözlemesi nas deildir ki, bütün sözlemeler kaldrlabilir. Sürece baktmzda zaten bir rahatszlk var. Siyaseti dizayn etmeye, ayar vermeye çalyorlar. Darbe imal bildiriye söz konusu olan bir amiralin cübbeli/namazl görüntüsü var. Sivil memurlarn ibadet özgürlüü var ama silahl kuvvetlerde çalanlarn ibadet özgürlüü yokmu gibi bildiriye konu edilmi. Burada bir rahatszlk var.

stanbul Sözlemesinden çklm olmas da bu kesimlerde bir rahatszlk oluturmu. TSK yönetmeliinde yer alan irtica-i faaliyet kelimesinin çkarlp yerine örgütlerle irtibat olmamas ibaresinin yer almas onlar rahatsz etmi. ifadelerini kulland.

Bu bildiriyi yaynlayanlarn kendi düüncesi olduuna kanaat etmiyorum

Ylmaz deerlendirmesine öyle devam etti:

Bu bildiriyi yaynlayanlarn kendi düüncesi olduuna kanaat etmiyorum! Türkiyeyi kendi istedikleri ekilde bir devlet moduna sokmak isteyen kesimlerle birlikte hazrlanm bir bildiridir.

Darbecilere kar ciddi bir yarglama yaplsayd, onlarn yana/bana baklmadan her vatandaa yaptklar gibi- ayn muamelelerle derdest edilseydi, böyle bir bildiriye cesaret edilmezdi. Darbecilerin çou tutuksuz yargland, hüküm giymelerine ramen tutuklanmadlar. Sonra da kalkp bu ekilde hükümete ayar vermeye çalacaklar.

Siyasetin deerini düürmemek için bildiriye imza atan hepsinin tutuklanmas gerekir. Siyaseti ezdirmemesi lazmdr. Arkasndaki uzantlarna kadar gitmesi lazmdr. Yoksa bugün bildiri yaynlarla yarn da gece yars bir darbeyle hükümeti deitirmi olabilirler. O cesareti bulabilirlerse onu da yaparlar. 15 Temmuzda bunu gördük.

Bunun üzerine ciddiyetle gidilmelidir

Son olarak darbe imal bildiriye imza atanlarn tutuklanmas gerektiine dikkatleri çeken Ylmaz, Düünce ifade özgürlüü çerçevesinde ele almaya çalyorlar. Kesinlikle bu düünce özgürlüü deildir. Varsa bir düünceniz basnn karsna çkar istediklerinizi söylersiniz. Ama gece yars bildiri yaynlyorsanz bunun bir amac bir hedefi vardr. Ve bu iktidar üzerinde bir korku oluturma Bak gece yars gelebiliriz demektir bu. Bunun üzerine ciddiyetle gidilmelidir. Yeni ve sivil bir anayasa ile darbe/darbecilerin önü kapatlmaldr. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git