Siyasi mücadele değil evlat için

AK Parti'li Çam, Diyarbakır annelerini ziyaret etti:

Haberler 04.02.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Kadn Kollar Genel Bakan Lütfiye Selva çam, Diyarbakr annelerinin oturma eylemine ilikin, Onlar burada olduklar sürece Allahn izniyle bir tane evlat daha daa çkarlmayacak. Buradan HDPye de onlarn yandaln yapan dier partilere de sesleniyoruz eer birazck vicdannz varsa buradaki annelerin babalarn haykrlarna kulak verin. dedi.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 520nci gününde devam ediyor.

AK Parti Kadn Kollar Genel Bakan çam, beraberinde AK Parti Diyarbakr Milletvekili Oya Eronat ve bir grup partili kadn ile evlat nöbeti tutan Diyarbakr annelerini ziyaret etti.

Ziyarette HDP ve terör örgütü PKKya tepki gösteren aileler, evlatlarna kavuana kadar oturma eylemini sürdürmekte kararl olduklarn bildirdi.

çama çocuklarnn daa nasl kaçrldn anlatan aileler, 520 gündür devam ettikleri eyleme HDPnin kaytsz kaldn ifade etti.

Ellerinde daa kaçrlan çocuklarnn fotoraf ve Türk bayra bulunan aileler, Anneler burada, HDP nerede? eklinde slogan att.

ALLAHIN ZNYLE BR TANE EVLAT DAHA DAA çIKARILMAYACAK

çam, gazetecilere yapt açklamada, AK Parti Kadn Kollar Kongresi münasebetiyle ilde bulunduklarn belirterek, Diyarbakrda evlatlar için oturma eylemi yapan anne ve babalar da ziyaret ettiklerini söyledi.

5,5 milyon üyesi olan kadn kollar olarak her daim anne ve babalarn yanndayz. diyen çam, gönüllerinin ailelerin yannda olduunu bildirdi.

çam, aileleri dinlediini, onlarn mücadelesinin kendilerine, Türkiyenin yarnlarna güç verdiini dile getirerek, sözlerini öyle sürdürdü:

Onlar burada olduklar sürece Allahn izniyle bir tane evlat daha daa çkarlmayacak. Buradan HDPye de onlarn yandaln yapan dier partilere de sesleniyoruz. Eer birazck vicdannz varsa buradaki annelerin babalarn haykrlarna kulak verin. Bir aabeyimiz çocuunun mesajn gösterdi. Benim de evlatlarm, torunum var. Sözün bittii yerdir. Baba beni kurtar. diye evlad mesaj atm babasna. Bu çocuklar kaplarnn önünde oyun oynarken askere giderken askerden tahliye edildiinde evine dönerken alnm. Buradan sesleniyoruz. Mecliste de seslendik. Diyarbakr Milletvekilimiz Oya Eronat da burada. Mecliste her PKKya söyledii lafta HDPden, CHPden ses geliyor. Evlatlarmz bizim evlatlarmz, ülkemizin evlatlar.

BU BR SYAS MESELE DEL, EVLAT MÜCADELESDR

Ailelerin hem çocuklarna hem de devletin bayrana sahip çkmak için burada olduuna iaret eden çam, Burada bir aabeyimiz, Bu bayrak bizim bayramzdr, bu devlet bizim devletimizdir. Bunlar bizim temsilcimiz asla olamaz. dedi. Allah onlardan raz olsun. Biz de ömrümüz el verdikçe Genel Bakanmz Cumhurbakanmzn izinde giderek, devletimize ve milletimize, buradaki analara, babalara sahip çkacaz. diye konutu.

Buradan zafer iareti yapanlar hezimete urayacak. Bir gün görecekler ki buradaki anne ve babalar Diyarbakr anneleri, onlardan cesaret alan rnak annelerinin zaferi olacak. Bu zafer iaretini buradaki analarmz yapacak. Evlatlarna kavutuklar gün bayram edeceiz. ifadelerini kullanan çam, ailelerin yannda olduklarn aktard.

çam, Allah güçlerine güç katsn. Allah hepinizden raz olsun. Bu bir siyasi mesele deil, evlat mücadelesidir. Evlatlarna sahip çkan ana ve babalarn yanndayz. Allah devletimize, Cumhurbakanmza zeval vermesin. Bakanlarmzla, çileri Bakanmzla, Hükümetimizle ülkemize sahip çkmaya devam edeceiz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git