Skandal savunma!

Tuzla'da 67 yaşındaki komşunu darp ettiği gerekçesiyle adliyeye sevk edilen Halil Sezai, savcılık sorgusunun ardından 'silahla tehdit' ve 'silahla yaralama' suçlarından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Halil Sezai'nin savcılıkta verdiği ifadeler de ortaya çıktı.

Haberler 18.09.2020 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuzlada öncek gün bir sitede çekim yapan arkc Halil Sezai, çekime izin vermeyen mahalle sakini 67 yandaki Hüseyin Meriç ile tartma yaam Sezai, yal adam darp etmiti. Yaanan olayn ardndan stanbul Anadolu Cumhuriyet Basavcl, arkc Halil Sezaiyi ifadeye çard.

TUTUKLAMA TALEB

arkc Halil Sezai Tuzlada 67 yandaki komusunu darp ettii iddiasyla ifade vermek üzere Kartaldaki Anadolu Adalet Sarayna getirildi. Polis eliinde adliyeye getirilen Sezainin sa elinin sargl olduu görüldü. Halil Sezai tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi.

Sezainin savclk ifadesinde yal adam darp ettiini kabul ederek Kendi konserlerimde dahi ezan okunduunda konserime ara verip ezann bitmesini beklemiimdir. Yaanan bu kavga esnasnda Hüseyin Bey de beni darp etmitir. Ben de yaralandm dedi.

fadesinde Hüseyin Meriçi yaklak 2 yldr tandn belirten Sezai, Geçmite Hüseyin Beyle defalarca yemek yiyip vakit geçirmiizdir. Daha sonra bu samimiyetimize güvenerek çekim için bu villay kullanabileceimizi düündüm. Hüseyin Meriç ile görümeye gelirken sevdii bir çiçei aldm. dedi.

SNRLE KENDSNE BRKAç DEFA VURDUM

fadesinde, Hüseyin Bey ile samimiyetimize istinaden bu odun parçasn aka amac ile kendisine uzattm eklinde beyanda bulunan Sezai, u ekilde devam etti: Bahçedeki tartmamzda ben kesinlikle Hüseyin Beyin ikametinin içine girmedim. Tüm tartma villann ortak mütemilatnda gerçeklemitir. Daha sonra Hüseyin Bey sokakta küfürlerine ve tehditlerine devam edince bir anlk sinirle kendisine birkaç defa vurdum. Ben de o srada kendisine küfür etmi olabilirim. ahsa bu srada Ezan m okuyorsun sen? Ezan okumak sana m kald eklindeki söylemim olayla veya dini deerlerle hiçbir alakas yoktur.

OLAY ESNASINDA EHADET GETRDN DUYMADIM

Sezai ifadesini u ekilde sonlandrd: Tamamen Hüseyin Beyin geçmite villann bahçesinde sürekli yüksek sesle ezan ve ilahi tarz kaytlar açp taciz amaçl dinlemesinden dolaydr. Olay esnasnda kesinlikle ezan okuduunu veya ehadet getirdiini duymadm. Kendi konserlerimde dahi ezan okunduunda konserime ara verip ezann bitmesini beklemiimdir. Yaanan bu kavga esnasnda Hüseyin Bey de beni darp etmitir. Ben de yaralandm

Ana Sayfaya Git