Soğuk hava geliyor

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek Ülke genelinde hava sıcaklıklarının pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı sistemle birlikte 8-15 derece azalacağı tahmin ediliyor

Haberler 14.03.2020 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek souk ve yal havann etkisine girmesi bekleniyor. Hava scaklklar 8-15 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan duyuruya göre, halen ülkenin güney ve dou bölgeleri Dou Akdeniz üzerinden gelen serin ve yal havann etkisinde bulunuyor.

Bu sistemin yarn yurdun dou bölgelerinde yamur eklinde yalara neden olduktan sonra etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

HAVA DEKL

Ülkenin pazar günü de Balkanlar üzerinden gelen, mevsime göre souk ve yal yeni bir sistemin etkisi altna girecei tahmin ediliyor. Yamur ve saanak eklinde balayacak yalarn pazar gecesi ve pazartesi günü Karadeniz Bölgesinin iç kesimleri, ç Ege, ç Anadolu ve Dou Anadolunun kuzey ve dou kesimlerinde karla kark yamura ve bölgelerin yüksek kesimlerinde kara dönümesi öngörülüyor.

Yalarn gelecek hafta sonuna kadar dou bölgelerde genellikle karla kark yamur ve kar eklinde etkili olmas bekleniyor.

Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava scaklklarnn pazar gününden itibaren kuzeybat kesimlerden balayarak Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen souk ve yal sistemle birlikte Türkiye genelinde hissedilir derecede (8-15 derece) azalaca ve mevsim normallerinin altna düecei tahmin ediliyor.

Bir süredir mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden hava scaklklarnn gelecek hafta hissedilir derecede azalmas nedeniyle bata salk sorunlar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas önem tayor.

Ana Sayfaya Git