Şoför Nebahat Abla!

Diyarbakırlı Songül Varan, erkeklerin bile kullanırken tedirgin olduğu belediye otobüsünde şoförlük yapıyor. 8 yıldır direksiyon çevirerek vatandaşları zamanın olması gerektiği yere ulaştıran Varan, kadınların isterse her şeyi yapabileceğinin en güzel örneğini sunuyor.

Haberler 13.05.2018 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Songül Varan, Mulada Ziraat Fakültesini bitirdikten sonra memleketine dönerek Diyarbakr Büyükehir Belediyesine bavurdu. Bu srada belediyenin otobüs oförü aldn da örenen Varan, küçüklükten beri hayal ettii kaptanla bir adm daha yaklat. Girdii snav ve mülakatlarda baarl olan Varan, Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin ilk kadn otobüs oförlerinden oldu. çocukken ailesinin yolculuk yaparken otobüslerin ayrlk arac olarak gördüünü, büyüyünce otobüslerin kavuturucu tarafn da örenen Varan, 8 yldr baaral bir ekilde ehir içi otobüs seferlerini gerçekletirmeye devam ediyor. Dicle Üniversitesi kampüsü içinde bulunan Diyarbakr Büyükehir Belediyesine ait otobüs park alannda, erkek meslektalar ile birlikte oturup sohbet edip çay içerek srasn bekleyen Varan, otobüsüne ilerlerken vatandalarn da dikkatini çekiyor. Otobüse bindikten sonra d dünyayla ilikisini kesip yoluna odaklanan Varan, mesai çknda da evinin yolunu tutuyor. Günün yorgunluunu evde kendisini bekleyen ei ve iki çocuuyla atan Varan, burada biraz dinlendikten sonra bu sefer de ev ilerine kouyor. Evi temizleyip yemek piiren Varan, kadnlar için hiçbir eyin imkansz olmadn gösteriyor.

Bize evinize gidip çamar ykayn diyenleri eve gönderdik

oförlük yaants ile ilgili HA muhabirine açklamalarda bulunan Songül Varan, 8 yldr belediyede çaltn ve otobüs kaptanl yaptn söyledi. Erkek egemen lafnn çok eskilerden gelen bir alkanlk olduunu kaydeden Varan, günümüzde kadnlarn egemen olduunu dile getirdi. Olumsuz tepkilerden çok olumlu tepkiler aldklarn dile getiren Varan, kendilerine birçok kiinin gidin evinizde çamarnz ykayn, bulanz ykayn dediini ama kendilerinin onlar eve yolladn vurgulad.

Otobüs oförlüü çocukluk hayalim

Otobüs oförlüünün kendisinin çocukluk hayali olduunu anlatan Varan, unlar söyledi:

Küçükken ailem yurt dnda yaard. Otobüsle stanbula gidip oradan Almanyaya giderlerdi. Almanyaya gittikleri için de annem kardelerimin arkasndan alard. Bende o zamanlar bir gün o otobüsün tepesine bineceim ve hiç inmeyeceim derdim kendime ve bütün sevenleri kavuturacam diyordum. Aslnda anlamazdm, ayrt kadar da birletirirdi otobüsler, o günden hayalimdi, dilekti ve sonunda gerçekleti.

Uçaktan inenler bizi görünce oka giriyor

Vatandalarn arp ilginç tepki vermelerine altn bildiren Varan, u ifadeleri kulland:

Vatandalarn armalarna altm artk. Bir dönem havaalan hattnda çalyordum. Uçaktan inen yolcular bizi görünce arrlard ama oför olup olmadmz tahmin edemezlerdi. Yanmza gelip oförü nerede diyorlard. Ben de kendilerine gidip oturun birazdan gelir görürsünüz diyordum. Oturduktan sonra beni oför koltuunda gördüklerinde oka girerlerdi. Ondan sonra o kadar güzel konumalar gerçekleirdi ki aramzda seyahat bitene kadar, bunlar hiç unutamam.

Otobüse çkt ilk gün kaza yaptm

8 yllk otobüs oförlüü tecrübesinde bin bir çeit sorun ve sknt ile karlatn fakat meslee balad ilk günü unutamadn belirten Varan, çok kazam olmad ama meslee ilk baladmda, ilk hatta çktm gün oldu. O da trafik klarnda sollamay biraz dar aldm, bu nedenle bir araca vurdum. O da bu otobüsün oförü nerede diye baryordu. Ben çknca ard, güldü ve hiçbir ey olmam gibi yoluna devam etti.

Bu hayatta en zor meslek anneliktir, bunu yapan her eyi yapar

Sabah ie gidip akam evle ilgilenmenin inanlmaz yorucu olduunu kaydeden Varan, konumasn öyle tamamlad:

Hem evle ilgilenmek hem de çalmak o kadar yorucu oluyor ki ama eve gidip çocuklarmn gülülerini görünce her eyi unutuyorum. Zor tabi, meakkatli ama güzel. Sonuçta annelerinin bir gün bu ii yapacan bilecekler ve emin olun Güneydounun birincileri arasna girdiimiz zaman evlatlarmz bizimle gurur duyacak. O yüzden kadnlara söylüyorum, iin erkei kadn yoktur. Kadnlar güçlü ve baarmak istiyorlarsa gelip bu direksiyonu sallasnlar. Bu hayatta en zor meslek anneliktir, bunun dnda hiçbir zor meslek yoktur. Biz bunu baarmsak tüm ileri baarabiliriz demektir.

Ana Sayfaya Git