Soğan akciğer'i virüsten koruyor

Koronavirüse 'kırmızı soğan' etkisi: Virüsün akciğer tutulumunu engelliyor

Haberler 19.04.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR, Koronavirüse kar alnan doal tedbirlerin önemine deinen Fitoterapi Uzman Dr. Ör. Üyesi Serhat Koran, krmz soann koronavirüsün akcier tutulumunu engellediini söyledi. Koran, Krmz soan kaynatlarak her gün 2 bardak içilebilir. Vücudumuzun direncini de artracaktr dedi.

Hemen hemen herkesin mutfanda bulunan krmz soan koronavirüsle mücadelede ilk srada yer alan sebzelerden biri. Kan basncn düzenleyen, kan phtlamasn önleyen ve kalp salna faydalar kantlanan krmz soann içerdii kuersetin maddesinin koronavirüste etkili olduunu belirten Medipol Mega Üniversitesi Hastanesinden Fitoterapi ve Akupunktur Uzman Dr. Serhat Koran, tavsiyelerde bulundu.

Kuersetinin virüsün çoalmasn ve bir araya gelmesini engelleyen bir madde olduunu dile getiren Koran, Yaplan çalmalar virüsün belli bir bölgede, özellikle de akcierde toplanmasn engellediini gösterdi. Kuersetin tabletler halinde de satlyor. Krmz soan dnda baka sebze ve meyvelerde de bulunuyor ama birçou ülkemizde deil yabani ortamlarda yetiiyor diye konutu.

KIRMIZI SOAN KORONAVRÜSLE SAVAIYOR

Koran, Krmz soann içerdii kuersetin maddesi, virüsün çoalmasn ve bir araya gelmesini, gruplar halinde çoalmasn engelleyen bir madde. Yaplan çalmalar virüsün belli bir bölgede, özellikle de akcierde toplanmasn engellediini gösterdi. Krmz soan, vücudumuzun direncini artracaktr. Yüksek oranda anti-oksidan etkisi verecektir. Kuersetinden dolay da koronavirüsle ciddi bir ekilde savaacaktr ifadelerini kulland.

HER GÜN 2 BARDAK ÖNERS

Krmz soann kaynatlarak içilmesi gerektiini ifade eden Koran, Tavsiyem soann dndaki bir ya da iki tabakay çkarp kalan 4e böldükten sonra suda kaynatalm. 3-4 dakika soumasn bekledikten sonra bu suyu gün boyu içebiliriz. Kaynayan soanlar da yememizde fayda var. Her gün 2er bardak içilebilir dedi.

Tüketimde ya snr olmadna dikkat çeken Koran, suyu tüketemeyen çocuklarn bal ve pekmez eliinde de kullanabileceklerini söyledi.

ENFEKSYON DÖNEMNDE DAHA FAZLA çLEBLR

Enfeksiyon döneminde krmz soan suyunun daha fazla içilebileceini belirten Koran, Hastalk balamadan kullanlrsa o kadar faydal olacaktr. Enfeksiyon balamadan, her gün tüketmekte fayda var. Vücudun direnci, yediimiz içtiimiz eylerin de bunda etkisi var. Virüsün zarn erittiine dair çalmalar var. Virüs belli bir rakama ulatnda hastalk yapabildii için virüsün çoalmasn azaltmak demek, hastalktan kurtulmak demek diye konutu.

Ana Sayfaya Git