Soğuk ve yağışlı havalar geliyor

Türkiye, gelecek hafta soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Yurdun kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerinde, çarşamba ve perşembe günleri karla karışık yağmur ve kar görülecek.

Haberler 26.11.2016 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin, gelecek hafta souk ve yal havann etkisine girecei bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan yazl açklamaya göre, yüksek basnç sisteminin etkisi altnda yasz bir dönem geçiren Türkiye, 27 Kasm Pazar günü öle saatlerinden sonra bat kesimlerden balayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen yal havann etkisine girecek.

Yurdun 29 Kasm Sal günü, kuzeybat kesimlerinden balayarak, Balkanlar üzerinden gelen souk havann etkisinde kalmas bekleniyor.

Souk havayla birlikte, özellikle 30 Kasm çaramba ve 1 Aralk Perembe günleri yurdun kuzeybat, iç ve dou kesimlerinde karla kark yamur ve kar eklinde yalarn görülecei tahmin ediliyor.

Hava scaklklarnn sal günü yurdun kuzeybatsndan balayarak zamanla iç ve bat kesimlerde hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altna inecei öngörülüyor.

Sal günü kar ya balyor

Meteorolojik tahminlere göre yarn, yurtta ya beklenmezken, kuzey kesimler parçal bulutlu, dier yerler ise az bulutlu ve açk geçecek.

Pazar günü bat kesimler parçal çok bulutlu, öle saatlerinden sonra Marmarann bats ve ky Ege yamur ve saanak yal olacak. Yalarn, çanakkale ile Balkesirin bat ilçelerinde kuvvetli olmas bekleniyor.

Pazartesi günü, yurdun batsnda görülecek saanak ve gök gürültülü saanak yamur eklindeki yalar, kuzey ve ky Ege ile Marmarada yerel olarak kuvvetli olacak. Rüzgar, bat kesimlerde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer frtna eklinde esecek.

Sal günü, iç ve bat bölgelerde görülecek yalar, kuzeybat kesimlerde zamanla karla kark yamur ve kar ekline dönüecek. Rüzgarn, Marmara ve Kuzey Egede kuzey, iç ve güney kesimlerde güney yönlerden kuvvetli esecei tahmin ediliyor.

çaramba ve perembe günleri ise kuzeybat, iç ve dou kesimlerde karla kark yamur ve kar yalar görülecek.

Hissedilir derecede scaklk azalmasnn sebep olabilecei olumsuzluklara kar vatandalarn dikkatli ve tedbirli olmas, meteorolojik tahmin ve uyarlar takip etmesi gerektii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git