Şok sonuç!

Araştırmaya göre Kovid-19'a yakalanan kişiler hiçbir semptom göstermese de 2 aydan fazla virüsü başkalarına bulaştırabilir.

Haberler 01.02.2022 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

One India sitesinin haberine göre, Frontiers in Medicine dergisinde yaymlanan aratrma Kovid-19a yakalanan baz kiilerin, enfeksiyonun son aamasnda herhangi bir semptom göstermeden virüsü önerilen karantina süresinden daha uzun süre bulatrabileceini gösterdi.

Nisan ve Kasm 2020 arasnda haftalk olarak takip edilen 38 Brezilyal hastay içeren aratrma Fransann Pasteur Enstitüsü, Sao Paulo Üniversitesi (USP) ve Brezilyadaki Oswaldo Cruz Vakf (Fiocruz) arasndaki bir ortaklk olan Pasteur-USP Bilimsel Platformuna bal olarak gerçekletirildi.

ARATIRMANIN SONUCU

Hastalar, art arda iki veya üç kez negatif test verene kadar takip edildi. Tan testinin negatif olmasnn ortalama bir ay sürdüü belirtildi.

Aratrmann yazar Marielton dos Passos Cunha, Takip ettiimiz 38 vakadan iki erkek ve bir kadn, virüsün organizmalarnda 70 günden uzun süredir sürekli olarak tespit edilmesi anlamnda atipik vakalard. Bu sonuca dayanarak, Kovid-19a yakalanan kiilerin yaklak yüzde 8inin, enfeksiyonun son aamasnda herhangi bir semptom göstermeden virüsü iki aydan fazla bir süre boyunca bulatrabileceini söyleyebiliriz. dedi.

Virüsün bulacln kaybetmesi için 14 günlük bir sürenin gerçekten yeterince uzun olup olmadn örenmek isteyen aratrmaclar, bu sürenin yeterli olmad sonucuna ulat.

Platformun koordinatörlerinden çalmann ba aratrmacs Paola Minoprio, Bir hastann test sonucunun negatif çkmas bir ay sürebilir ve çalmamza dahil edilen baz durumlarda hastalar 71 ila 232 gün boyunca pozitif kalmtr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git