Sokağa çıkma yasağı ile ilgili flaş açıklama!

Hafta sonlarına yönelik uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci uygulaması bugün saat 21:00’de başlayıp Pazartesi sabah 05.00’de sonlanacak. İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Haberler 12.12.2020 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sokaa çkma yasann ikinci uygulamas dün gece balad. Dün saat 21:00de balayp Pazartesi sabah 05.00de sonlanacak yasaa ilikin çileri Bakanlndan açklama geldi. Açklamada öyle denildi:

Kymetli vatandalarmz,

Hafta sonlarna yönelik uyguladmz sokaa çkma kstlamasnn ikinci uygulama dün gece saat 21:00de balayp Pazartesi sabah 05.00de sonlanacaktr.

1. Sokaa çkma kstlamas süresindeki uygulamay genel hatlaryla hatrlatmak gerekirse;

* Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemiçiler dün saat 20.00ye kadar, Cumartesi ve Pazar günleri ise 10.00-17.00 saatleri arasnda açk olacaktr. Yine belirtilen süre içerisinde marketler ve bakkallar telefonla ya da online olarak aldklar siparileri teslim edebileceklerdir.

* Lokanta/restoran, pastane ve tatlc tarz iyerleri ise dün saat 20.00ye kadar açk olurken, Bu iyerleri Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-24.00 saatleri arasnda paket servis faaliyetlerini sürdüreceklerdir.

* Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapld frn ve/veya unlu mamul ruhsatl i yerleri ile bu i yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açk olacaktr.

* Online sipari firmalar da Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinde 10.00-24.00 saatleri arasnda siparileri teslim edebileceklerdir.

* Vatandalarmz sokaa çkma kstlamas uygulanan günlerde (Cumartesi-Pazar) ikametlerine en yakn market, bakkal, manav, kasap, kuruyemiçi ve frn ya da ekmek sat bayine yürüyerek gidip gelebileceklerdir.

2. Yukarda getirilen açklamalardan da anlalaca üzere vatandalarmzn temel ihtiyaç malzemelerine ulamalar noktasnda herhangi bir zorlukla kar karya kalmamalar için her türlü tedbir alnmtr.

Bu nedenle vatandalarmzdan sokaa çkma kstlamasnn balayaca saat olan 21.00den önce evlerinde/ikametlerinde olacak ekilde hareket etmelerini, bata büyükehirlerimiz olmak üzere dier illerimizde trafikte oluabilecek younluklar göz önünde tutarak gerekli tedbirleri almalar hususunu istirham ediyoruz.

Kamuoyuna saygyla duyurulur.

Ana Sayfaya Git