Sokağa çıkma yasağı tekrardan gelecek mi? Bilim Kurulu üyeleri uyardı

Bilim kurulu üyelerinden gün gün koronavirüs salgını hakkında detaylı açıklamalar gelirken, Bilim Kurulu üyesi Prof. Ünal koronavirüs salgınını sıfırlamanın kolay olmayacağını savundu.

Haberler 13.06.2020 - 13:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bilim kurulu üyelerinden gün gün koronavirüs salgn hakknda detayl açklamalar gelirken, Bilim Kurulu üyesi Prof. Ünal koronavirüs salgnn sfrlamann kolay olmayacan savundu.

Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalklar ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dal Bakan ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, yeni normalde kurallara uyulmas gerektiini kaydetti. Prof. Dr. Ünal, Normallemeye geçerken bu yasaklar kaldraca ama bu bir düzen içerisinde ve yeni vaka says gözlenerek yaplacak. Yeni vaka saysnn bir düü eiliminde olmas birinci fazdan ikinci faza geçmemiz için gereken dört kuraldan biriydi

HER AN ESK KURALLARA DÖNÜ OLABLR

Düü eiliminde bir problem olursa her an eski kurallara dönü olabilir, bunu aklmzdan çkarmayacaz. Artk bugünlerde çok büyük bir yasaklama kalmad. Salgndan önceki yasaksz döneme geri geldiimizde nasl davranmamz gerektiini tekrar gözden geçirmi oluyoruz. Burada maske, mesafe, el hijyeni ve gittiimizin yerin kurallarna uymamz gerekiyor diye konutu.

DÜNYADA GÜNLÜK VAKA SAYISI 130 BN OLDU

Havalarn snmas, yasaklarn kalkmasnn tehdidin geçtii algsna neden olduunu vurgulayan Prof. Dr. Ünal, Dünya Salk Örgütünün (DSÖ) açklamalarna göre dünyada en yüksek vakalarn olduu günlere gelindiini ve tehdidin henüz geçmediine dikkat çekti. Günde 106 bin vakadan bahsedilirken imdi günde 130 bin vakadan bahsedildiini söyleyen Prof. Dr. Ünal, Bu, bizim ait olduumuz kuzey yarm kürede artk yavalama trendinde. Avrupa tarafna baktmzda zaten daha küçük nüfuslu ülkelerde çok büyük problem yoktu.

Ana Sayfaya Git