Son 24 saatte korona virüs vakaları

Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 24 saatte ülkemizdeki korona virüs verilerine göre dün 30 bin 177 teste karşılık 2 bin 357 kişiye korona virüs teşhisi konuldu.

Haberler 27.04.2020 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlnn internet sitesinde yer alan ve Salk Bakan Fahrettin Kocann Twitterdan paylat Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunun güncel verilerine göre, dün 30 bin 177 test yapld. Bu kapsamda 2 bin 357 kiiye Kovid-19 tans konuldu.

Son 24 saatte 99 hasta vefat etti, 3 bin 558 hasta iyileti. Toplam test says 889 bin 742, toplam vaka says 110 bin 130, toplam vefat says 2 bin 805, toplam youn bakmdaki hasta says 1776, toplam solunum cihazna bal hasta says 883, toplam iyileen hasta says 29 bin 140 oldu.

Bakan Koca, paylamnda, Temasl says ve temas ortam azald için 50 bine varan günlük test kapasitemizin 30 bini kullanld. Son 20 gün içinde yeni vaka saysnn en düük olduu gün bugün oldu. Youn bakm destei alan hastalarmzn saysndaki azalma devam etti. bilgisini verdi.

Salk Bakanl tarafndan hazrlanan enfeksiyon kontrol önlemleri kapsamnda, Kovid-19 salgn srasnda di tedavisine ilikin ilemler, tedavi öncesi ve sonrasnda uyulmas gerekenler güncellendi.

SVEçTEK TÜRK HASTA TÜRKYEYE GETRLD

sveçin Malmö kentinde Kovid-19 testi pozitif çkmasna ramen tedavi edilmeyerek eve gönderilen 47 yandaki Emrullah Gülükenin, kzlar Samira ve Leyla Gülükenin sosyal medyadan yaymlad yardm çars karlk buldu.

Salk Bakan Fahrettin Koca, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimat üzerine, Gülükenin 4 çocuuyla birlikte Türkiyeye getirilmesi için ambulans uçak gönderdi.

Emrullah Gülüken ve ailesi, gönderilen ambulans uçakla Türkiyeye getirildi. Gülüken ailesinin fertlerini tayan ambulans uçak, saat 13.30da Ankara Esenboa Havalimanna indi ve havalimanndan Ankara ehir Hastanesine sevk edildi.

Salk Bakan Fahrettin Koca, Sevgili Leyla, biz 25 bin hastamz iyiletirdik. nallah Emrullah Bey de iyileecek. ifadesini kulland.

Gülükenin kzlar Samira ve Leyla, yardm çarlarna ses veren Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Salk Bakan Fahrettin Kocaya, sosyal medya hesaplarndan teekkür ederek, Hiçbir devletin bunu yapabileceini düünmüyorum. Tek bir devlet bunu yapabilirdi, o da kendini gösterdi, o devlet Türkiye. dedi.

Gülükenin, çocuklar Esma, Samira ve Mahmutla Salk Bakanlnn ambulans uçayla Türkiyeye getirilmesi sveç basnnda büyük ilgi gördü.

ERDOAN, LEYLA GÜLÜKEN LE TELEFONDA GÖRÜTÜ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, sveçten uçakla Türkiyeye getirilen Emrullah Gülükenin kz Leyla Gülüken ile telefonda görütü.

Erdoan, Twitter hesabndan, Bugün sveçten uçak ambulans ile ülkemize getirdiimiz Emrullah Beyin kz Leyla kardeimizle telefonda görütüm. Yaad mutluluu paylamay bizlere nasip eden Allaha ükürler olsun. Bu devlet, milletinin mecnunudur. Sevdii gurbet elde olsa da onu asla yalnz brakmaz. ifadesini paylat.

Görümesinde, Leyla Gülükenin hatrn soran Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

Babanz Türkiyeye ulat. nallah bundan sonraki süreçte de arkadalarmz yakn takipte olacaklar. Artk emin ellerde, Rabbim ifalar versin inallah. Görevimizi yaptk, yapmaya mecburuz. Salkta hamdolsun dünyada artk Türkiye sayl ülkelerden birkaç tanesinden bir tanesi. Hiç endie etmeyin. Biz tbben üzerimize ne düerse, bunlar harfiyen yerine getireceiz. Takibini yapacaz, merak etme. Hiç endie etmeyin. Takip ediyoruz. Benim kendi danmanm da kardiyologdur. O da ii yakndan takip edecek. nallah sonu da hayr olur. Dua edelim, üzerimize düeni de yapalm.

63 MLYONU AKIN VATANDA 4 GÜN EVDE KALDI

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamnda 30 büyükehir ve Zonguldakta uygulanan 4 günlük sokaa çkma kstlamas saat 00.00da sona erdi.

çileri Bakanl, sokaa çkma kstlamasna uymayan 35 bin 422 kiiye adli ya da idari ilem uygulandn bildirdi. Bakanlkça, dün saat 20.00 itibaryla 51 ildeki 2 ilçenin tamamnda, 1 ilçenin merkezinde, 4 beldede, 76 mahallede, 71 köyde ve 8 mezrada olmak üzere toplam 162 yerleim yerinde karantina tedbirleri uyguland açkland.

Bakanlk, 4 günü kapsayan süreç içerisinde 31 ilimizde toplam 63 milyon 640 bin vatandamz sokaa çkma kstlamas kararna daha önceki kstlama kararlarnda da olduu gibi evlerinde kalarak yüksek bir oranda uyum salamtr. bilgisini paylat.

Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, sosyal medyadan yapt paylamlarda toplumsal birliktelie dikkati çekti. Sosyal medya hesaplarndan birliktebaaracaz konu etiketiyle yapt paylamnda Oktay, Birlikte ayn sofrada buluacamz, omuz omuza saf tutacamz, birlikte gülüp kucaklaacamz günler yakn. Bugüne kadar birlikte baardk bundan sonra da birlikte baaracaz. mesaj verdi.

çETL ÜLKELERDEK TÜRK VATANDALARI YURDA DÖNDÜ

Cumhurbakan Erdoann talimat, Dileri Bakanl ve Dakar Büyükelçiliinin koordinasyonunda, Türk vatandalarnn ramazan ve bayram evlerinde geçirebilmeleri için THY tarafndan gönderilen uçak, Senegal ve Moritanyadan Türk vatandalarn alarak stanbul Havalimanna ulat. Yurda dönen vatandalar, tedbirler kapsamnda Düzcede yurda yerletirildi.

Etiyopyada bulunan 289 Türk vatandan tayan THY uça, Kayseri Havalimanna indi. Türk vatandalar, daha sonra kara yoluyla karantina sürecini geçirecekleri kentteki yurtlara gönderildi.

Cibuti ve Somalide bulunan 207 Türk vatandan tayan THYye ait uçak ise Kapadokya Havalimanna indi. Yolculardan 123ü Nevehirde gözlem altnda tutulacaklar Gençlik ve Spor Bakanlna bal Aye Hümaah Sultan Kz Örenci Yurduna yerletirilirken, dierleri örenci yurduna yerletirilmek üzere otobüslerle polis eliinde Nideye gönderildi.

Kovid-19 önlemleri kapsamnda Katardaki Türk vatandalarndan 162si Ankaraya, 292si zmire getirildi. Yolcular, karantina sürecini geçirecekleri Kredi ve Yurtlar Kurumu yurduna yerletirilmek üzere çankr ve Manisaya gönderildi.

ENGELL VE YALI HZMETLERNDE YEN ÖNLEMLER

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Engelli ve Yal Hizmetler Genel Müdürlüüne bal kurulularn Kovid-19dan korunmas için yeni önlemler aldklarn bildirdi.

Milli Eitim Bakanlnn salgnla mücadelede yerli üretimi artrmak için yürüttüü Ar-Ge çalmalar kapsamnda, salkçlarn numune aldklar srada hastalarla temas etmelerini önlemek için zole Numune Alma Ünitesi cihaz üretildi. Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, konuya ilikin, Ar-Ge merkezlerinde görev yapan öretmenlerimizden her geçen gün yeni bir müjdeli haber almann heyecann yayoruz. ifadesini kulland.

AK Parti Genel Bakanvekili Numan Kurtulmu, Koronavirüs salgn sonras ekonomideki daralma süreci Türkiyeyi de tabii ki etkileyecek ancak Türkiyenin bir avantaj var; Türkiye kamu borçluluu bakmndan dünyadaki en avantajl ülkelerden birisidir. Bizim borcumuz bu anlamda ciddi bir ekilde azalm vaziyettedir. dedi.

çileri Bakanl Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüü, iller arasndaki adres bildirimi tescil ilemlerini salgn ile mücadele kapsamnda alnan tedbirler dorultusunda 11 Maysa kadar durdurdu.

Tekirdan çerkezköy ilçesinde Kovid-19dan korunmak için dezenfektan ve etil alkol içen kii hayatn kaybetti.

Ana Sayfaya Git