Son bir hafta da 45 PKK'lı öldürüldü! İşte o açıklama

TSK son bir hafta da 45 PKK mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Konu ile alakalı olarak TSK'dan açıklama da yapıldı.

Haberler 26.05.2017 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSK son bir hafta da 45 PKK mensubunun etkisiz hale getirildiini açklad. Konu ile alakal olarak TSKdan açklama da yapld.

Genelkurmay Bakanlndan yaplan haftalk bilgilendirmede Türk Silahl Kuvvetlerinin ülke güvenlii için yurt içerisinde bölücü terör örgütüne kar kararl mücadele yürütürken, Frat Kalkan Harekat bölgesinde de güvenliin salanmasnn yan sra terör nedeniyle göç edenlerin geri dönüüne destek kapsamnda faaliyet yürüttüü kaydedildi.

Teröristle Mücadele Harekat kapsamnda; 18-25 Mays tarihleri arasnda bölücü terör örgütünün sürekli barnma alan ve yurt içine geçi güzergah olarak kullanmas sebebiyle önem tayan Hakkari, rnak, Siirt, Diyarbakr, Batman ve Tunceliyi teröristlerden temizlemek ve bahar-yaz dönemine yönelik hazrlklarn kstlamak maksadyla balatlan operasyonlara aralksz devam edildii vurgulanan bilgilendirmede öyle denildi:

rnak/Beytüebap-Merkez (Bestler Dereler, Cudi Da), Hakkari/Yüksekova, Diyarbakr/Dicle, Erzurum/enkaya ve Ardahan/Göle bölgelerinde orta çapl operasyonlar icra edilmitir. cra edilen operasyonlarda; 45 terörist etkisiz hale getirilmi, 3 roketatar, 5 makineli tüfek,13 piyade tüfei ve 43 el bombas ele geçirilmi, 27 EYP tespit edilerek imha edilmi, yaklak 2 ton amonyum nitrat, 110 kilo TNT ve 4 kilo A4 patlayc, 5 binin üzerinde hafif silah mühimmat ve çok miktarda EYP yapmnda kullanlan kablo ve fünye ele geçirilmi, teröristler tarafndan kullanlan 26 snak, barnak, maara ve depo bulunarak kullanlamaz hale getirilmitir.

UYUTURUCU VE KAçAK GEçE MÜDAHALE

Bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarndan olan uyuturucu ticareti ve kaçakçlk ile mücadeleye yönelik hudut hattnda alnan tedbirler neticesinde, 6 kilo uyuturucu ve 62 bin 240 paket kaçak sigara ele geçirilen son bir haftalk dönemde ayrca snrlardan yasa d yollardan geçmeye çalan 6 bin 952 kii yakaland ifade edilirken, 6 asker ve 1 güvenlik korucusunun silah olduu 15 askerin ise yaraland kaydedildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE AIR DARBELER NDRLYOR

TSK tarafndan yürütülen operasyonlar ile terör örgütüne ar darbeler indirildiine deinilen bilgilendirmede öyle denildi:

rnak, Hakkari, Diyarbakr ve Ardahan bölgelerinde yürütülen orta ve büyük çapl operasyonlar sonucunda bölücü terör örgütüne ar darbeler indirilmektedir. Yürütülen baarl ve kararl operasyonlar ile tespit edilen snaklarda ele geçirilen silah, mühimmat, teçhizat ve yaam malzemeleri ile örgütün lojistik desteine son dönemdeki en büyük kayplar verdirilmitir. Bölücü terör örgütünün önemli gelir kaynaklarndan olan kaçakçlk faaliyetleri, hudut hattnda alnan etkili tedbirlerle engellenmeye devam edilmitir. Hudut bölgelerinde alnan tedbirler sayesinde hafta içinde yaklak 7 bin kii yakalanm ve bol miktarda uyuturucu ve kaçak sigara ele geçirilmitir. Türk Silahl Kuvvetleri; 2017 ylnn bandan itibaren sürdürdüü kararl durula ve özellikle k ve bahar aylarndan itibaren yürütülen baarl operasyonlarla bölücü terör örgütüne büyük kayplar verdirmek suretiyle örgüt üzerindeki basksn artrmaktadr. Bu kapsamda, yüce Türk Milletinden ald güç ile Türk Silahl Kuvvetleri vatandalarmzn can ve mal güvenliini temin etmek için en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararl mücadelesine devam edecektir.

SURYE SINIRINDA OLASI SALDIRILAR ENGELLENYOR

Suriyenin kuzeyinde devam eden Frat Kalkan Harekatnda da terör örgütü PKK/PYD unsurlarnn dou ve batya olas saldrlarn durdurmaya yönelik tedbirlerin uygulanmasna hassasiyetle devam edildii vurgulanan bilgilendirmede u ifadelere yer verildi:

Hudut güvenliini salamak, DEA tehdit ve saldrlarn önlemek, yerinden edilmi kimselerin yurtlarna dönüüne katk salamak ve sivilleri korumak/yaanan terör olaylarndan zarar görmesini engellemek maksatlaryla icra edilmekte olan harekatta, TSK tarafndan desteklenen ÖSOnun youn ve kararl mücadelesi sayesinde Azaz-Cerablus arasnda bulunan toplam 243 meskan mahal ve 2.015 kilometre karelik alan kontrol altna alnmtr. Bab ilçe merkezi, Kabbasin ve Bzagah bölgelerinde patlayc ve mayn arama/temizleme çalmalar sürdürülürken; PKK/PYD terörist unsurlarnn Afrinden douya, Münbiçten batya doru olabilecek saldrlarn durdurmaya yönelik alnan tedbirlerin uygulanmasna hassasiyetle devam edilmektedir. Sonuç olarak; Türk Silahl Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandalarnn can güvenliini salamak maksadyla, milli birliimizi ve bölünmez bütünlüümüzü hedef alan bata PYD/YPG/PKK, FETÖ/PDY ve DEA olmak üzere dier tüm terör örgütleriyle mücadelesini kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürecektir. Türk Silahl Kuvvetleri, bugün olduu gibi bundan sonra da vatan toprann ve mill birliimizin korunmas için kararl duruuyla kendisine verilecek her türlü görevi yerine getirecek güç ve kudrete sahiptir.

Ana Sayfaya Git