SON DAKİKA! CHP'ye kayyum atandı! CHP Bolu Yönetimine atanan heyet belirlendi

Bolu'da CHP İl Yönetimine son dakika kayyum ataması yapıldı. CHP Bolu İl Yönetimine 3 kişilik kayyum atanmasını kararlaştırdı.

Haberler 12.05.2017 - 15:27 Son Güncelleme : 12.05.2017 - 20:14

Boluda son dakika kayyum atamas. CHP Bolu yönetim binasna kayyum atand. Bolu 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, CHP Bolu l Yönetimine 3 kiilik kayyum atanmasn kararlatrd.

Bolu 2. Sulh Hukuk Mahkemesinde görülen davann yedinci durumasna, davac Mehmet lker Karaoullar ile taraf avukatlar katld.

Mahkeme heyeti, olaanüstü kongre çars yapmak üzere 3 üyenin görevlendirilmesi talebini kabul ederek, CHP l Yönetimine smail Uluda, Cemal Bakan ve Selma bilirden oluan 3 kiilik çar heyeti atanmasna karar verdi.

Burhan Yldrm ise çar yedek üyesi olarak belirlendi.

FETÖ üphelileri CHPnin Bolu örgütüne szm

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, düzenledii basn toplantsnda, dün itibaryla 2 CHP Bolu il yöneticisinin Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmas (FETÖ/PDY) soruturmas kapsamnda adliyeye çkartldn ve biri tutuklanrken dierinin adli kontrolle serbest brakldn anmsatt.

Bu olayn kendisini son derece rahatsz ettiini söyleyen Özcan, Ben bugün çkp normal artlarda CHP Bolu Yönetimi üzerindeki bu aibenin bir an önce kalkmasn, bu nedenle de il yönetiminin topyekun istifasn isteyecektim ancak daha önce açlm bir dava vard zaten il yönetiminin deimesi, olaanüstü il kongresine gidilmesiyle ilgili o dava da bugün sonuçland. Mahkeme, Bolu il yönetim seçimlerinin yenilenmesi için bir kayyum tayin etti. eklinde konutu.

Partisinin il yöneticilerine çarda bulunduunu belirten Özcan, öyle devam etti:

Ben bu aamada unu söylüyorum. l yöneticilerine de bir çarda bulunuyorum. vedi bir ekilde kayyum olarak atanan ahslara yardmc olalm. Kongrenin hzl bir ekilde yaplmasn salayalm. Öyle görülüyor ki bu FETÖ üphelileri CHPnin Bolu örgütüne szm. Bakalar da szm olabilir. Bunlar da aratralm. Kendi aramzda aratrma yapalm. Baka bir szma varsa da bunun gereini yapalm. Zaten tutuklanan il yönetim kurulu üyesinin internet üzerinden partimize üye olduu ortaya çkt. Normal artlarda 2 tane CHP üyesinin bunlar önermesi gerekirdi. Bir anlamda kefil olur ama böyle bir durum da yok. nternet üzerinden dorudan üye yaplm bu ekilde baka üyelikler de olabilir. Hem bizim partimize, hem de baka partilere. Bu konunun ciddi ekilde incelenmesi gerekiyor.

Kayyum heyetinin görevini hzl bir ekilde yerine getirmesi temennisinde bulunan Özcan, açklamasnda u ifadelere yer verdi:

Hzl bir ekilde il yönetimi seçimlerini yaparz ve bugüne kadar szm baka FETÖ üphelileri varsa bunlardan partiyi bir an önce arndrrz ve yolumuza salkl ekilde devam ederiz. Bu CHP yönetimlerinde ilk kez oluyor. FETÖ üphelisi olarak gözaltna alnan, akabinde biri tutuklanan, biri de adli kontrol artyla serbest braklan 2 yönetim kurulu üyesinin durumlar ile ilgili örgütlerden sorumlu genel bakan yardmcmz Tekin Bingöle ve genel bakanmza ayrntl olarak bilgiyi izah ettim.

- Olay

Kasm 2015teki CHP Bolu l Kongresinin usulüne uygun yaplmad iddiasyla eski Parti Meclis Üyesi Bolu delegelerinden Mehmet lker Karaoullar, topladklar imzalarla Bolu 2. Sulh Hukuk Mahkemesine bavurarak, olaanüstü kongre taleplerinin gerçeklemesini istemiti.

Ana Sayfaya Git