Son Dakika! 3 belediye başkanı görevden men edildi' İşte o belediyeler

Son dakika haberlerinde 3 belediye başkanının görevden alındığı ve bunun sebebinin de 'görülen lüzum üzerine' şeklinde açıklandığı belirtildi. İçişleri Bakanlığı sabahın erken saatlerinde hakların soruşturmalar olan 3 belediye başkanının grevden alındığını açıkladı.

Haberler 16.06.2017 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son dakika haberlerinde 3 belediye bakannn görevden alnd ve bunun sebebinin de görülen lüzum üzerine wklinde açkland belirtildi. çileri Bakanl sabahn erken saatlerinde haklarn soruturmalar olan 3 belediye bakannn grevden alndn açklad. Ceyhan, Sarolan ve Aya Belediye Bakanlarnn görevlerine son verildi.

çileri Bakanlnca, Ceyhan Belediye Bakan Alemdar Öztürk, Sarolan Belediye Bakan Ali Osman Yldz ile Aya Belediye Bakan Bülent Taan, haklarndaki adli ve idari soruturmalar çerçevesinde görevlerinden uzaklatrld.

SEBEB AçIKLANDI

Üç belediye bakannn, görülen lüzum üzerine aça alnd belirtildi.

ARI BELEDYE BAKANI DA GÖREVDEN ALINMITI

Ar Belediye Bakan DBPli Srr Sakk, bugün çileri Bakanl tarafndan görevden alnd. Ar Valisi Musa In, Ar Belediyesi Bakanlna kayyum olarak atand.

Üç yl önce yerel seçimde Ar Belediye Bakan seçilen Srr Sakkn yapt açklamalarla ilgili çeitli soruturmalar açlmt. Srr Sakk, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde HDPnin Doubayaztta düzenledii Büyük nsanlk Mitingindeki konumasnda Türk milletini aalamak ve örgüt propagandas yapmak suçlarndan geçen kasm aynda Doubayazt Ar Ceza Mahkemesinde 1 yl 3 ay hapis cezasna çarptrld.

Halen il dnda olduu belirtilen Srr Sakkn görevden alndnn açklanmasyla birlikte Ar Emniyet Müdürlüü ekipleri Ar Belediyesine gitti. Belediyenin giri ve çklarn kontrol altna alan polislerin arama yapt belirtildi.

Ar Belediye Meclisinde 17 DBPli üyeden Ömer Polat, Fehim çetinkaya, Gülsüm Demir, Kutbettin Tosun, Murat Aydemir ve Burhan Tademir geçen ay çileri Bakanlnca görevden alnmt. Ar Belediye Meclisinde Ak Partiden de 14 üye bulunuyor.

Ar Belediye Bakan Srr Sakkn görevden alnmasnn ardndan kayyum olarak atanan Ar Valisi Musa Inn bu göreve de balamas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git