Son Dakika! Askeri yasak bölge ilan edildi

Kırklareli Bulgaristan sınırında son dakika gelişmeler yaşanmakta. KAradeniz kıyısına askeri yasak bölge ilan edildi. 2. derece askeri yasak bölge ilan edilen alan 20 kilometrekarelik bir alanı kapsıyor.

Haberler 27.05.2020 - 19:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Krklareli Bulgaristan snrnda son dakika gelimeler yaanmakta. KAradeniz kysna askeri yasak bölge ilan edildi. 2. derece askeri yasak bölge ilan edilen alan 20 kilometrekarelik bir alan kapsyor.

Krklarelinin Karadeniz kysnda bulunan, Bulgaristan snrna yaklak 5 kilometre mesafedeki alan, ikinci derece askeri yasak bölge ilan edildi. neadann kuzeyinde yer alan askeri yasak bölge yaklak 20 kilometrekarelik bir alan kapsyor.

Bugün Resmi Gazetede yaynlanan 2574 sayl Cumhurbakan kararna göre, Krklarelinin Karadeniz kysnda, Limanköy ile Beendik köyleri arasndaki bölge, ikinci derece kara/deniz askeri yasak bölge ilan edildi. Kararda öyle denildi.

Ekli harita ve listede snr ve koordinatlar gösterilen alanlarn ikinci derece kara/deniz askeri yasak bölge ilan edilmesine, 2565 sayl Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununun 2 nci maddesi gereince karar verilmitir.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan imzas ile yaynlanan askeri yasak bölge karar, küçük bir bölümü denizde olmak üzere yaklak 20 kilometrekarelik bir alan kapsyor. Limanköyün hemen kuzeyinden balayan askeri yasak bölge, Bulgaristan sanrnda yer alan Beendik köyüne kadar uzanan bir bölgeyi kapsyor.

Ana Sayfaya Git