Son dakika! Belirtilen mahalleler kuduz karantinasına alındı

Osmaniye Toprakkale ilçesinde şüpheli bir ölüm üzerine harekete geçen ekipler bir köpek üzerinde inceleme yaptı Yapılan iceleme sorasında Osmaniye'de belirtilen bölgeler kuduz karantinasına alındı.

Haberler 12.08.2017 - 17:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Osmaniye Toprakkale ilçesinde üpheli bir ölüm üzerine harekete geçen ekipler bir köpek üzerinde inceleme yapt Yaplan iceleme sorasnda Osmaniyede belirtilen bölgeler kuduz karantinasna alnd.

l Halk Sal Müdürlüünden yaplan yazl açklamaya göre, Toprakkale ilçesi Büyük Tüysüz Mahallesinde bir köpein üpheli ölümü üzerine inceleme balatld.

Köpein sahibi Hac Ahmet Erdoan ile yaplan görümede, ölmeden 4 gün önce köpein davranlarnda deiiklikler ba gösterdii, çevredeki 5 ördei öldürdüü ve evde beslenilen bir keçiyi srd belirlendi.

Adana Veteriner Kontrol ve Aratrma Enstitüsü tarafndan yaplan incelemede ise köpein kuduz olduu tespit edildi. Köpein srd keçi tecrit altna alnrken, köpein temas ettii belirlenen 17 köpek, 2 ördek ve 1 kedinin itlaf edildi.

Köpein sahibi ve beslenmesiyle ilgilenen bir kii de Osmaniye Devlet Hastanesi Enfeksiyon Polikliniine sevk edildi ancak ahslarn alanmasna gerek olmad belirlendi.

Yaanan olayla ilgili Büyük Tüysüz Mahallesi 3 ay süreyle karantinaya alnrken, her türlü hayvan giri çk yasakland.

Ana Sayfaya Git