SON DAKİKA! Bomba yüklü araç imha edildi

Bomba yüklü minibüs yol kenarında bulunarak imha edildi

Haberler 09.11.2016 - 14:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Gürpnar lçesi Ouldam Mahallesi Tanacak mezras ile Dolayl mezras arasnda kalan bölgede bomba yüklü minibüs bulundu. Aracn rnakn Beytüebap ilçesi Farain bölgesinde yklendii bilgilerine ulald.

Van l Jandarma Komutanl istihbarat birimi ekipler, rnakta bir vatandaa ait minibüsün gasp edildiini ve rnakn Beytüebap ilçesi Farain bölgesine götürüldüünü, burada da patlayc düzenei yerletirildii bilgisi üzerine kapsaml bir çalma balatt. Bomba yüklü minibüsün Vana gelmek üzere dün Farain bölgesinden hareket ettii bilgisi üzerine de takibe baland. Yaplan kapsaml takip sonucu bomba yüklü minibüs, Gürpnar ilçesi Ouldam Mahallesi Tanacak mezras ile Dolayl mezras arasnda kalan bölgede terk edilmi durumda bulunduu belirtilerek öyle denildi:

l Jandarma Komutanlmza bal istihbarat birimleri tarafndan yürütülen çalmalarda, rnak nüfusuna kaytl bir vatandamzdan bölücü terör örgütü mensuplarnca gasp edilen minibüsün rnak ili Beytüebap ilçesi Farain bölgesine götürülerek içerisine patlayc düzenek hazrlandktan sonra ilimize getirilerek bombal saldrda kullanlaca bilgisi edinilmitir. Bomba yüklü aracn 08/11/2016 günü Farain bölgesinden hareket ettii örenilmi, yaplan takipte Gürpnar ilçesi Ouldam Mahallesi Tanacak (Talca) mezras ile Dolayl mezras arasnda kalan bölgede terk edilmi vaziyette bulunmutur. Olayla ilgili Gürpnar Cumhuriyet Basavclnn talimatlar dorultusunda yeteri kadar personel ve uzman ekiplerle araç üzerinde gerekli incelemeler yaplmtr. Koltuklar sökülen minibüste 3 jelikan bidon içerisine hazrlanm 500 kg. amonyum nitrat ile güçlendirilmi bomba düzenei kurulduu tespit edilmi ve söz konusu araç gerekli güvenlik önlemleri alndktan sonra yerinde imha edilmitir.

Ana Sayfaya Git