Son dakika Denizli'de orman yangını! Köyler boşaltılıyor

Denizli'de de orman yangını başladı. Akşam saatlerinde başlayan orman yangınının köylere ulaşması ihtimali sebebiyle Denizli'ye bağlı 2 köy boşaltıldı. Sarayköy ilçesi Tekkeköy mevkisinde yaklaşık 100 hektarlık ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle iki köy boşaltıldı.

Haberler 04.07.2017 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Denizlide de orman yangn balad. Akam saatlerinde balayan orman yangnnn köylere ulamas ihtimali sebebiyle Denizliye bal 2 köy boaltld. Sarayköy ilçesi Tekkeköy mevkisinde yaklak 100 hektarlk ormanlk alanda çkan yangn nedeniyle iki köy boaltld.

Sarayköy ilçesi Tekkeköy mevkiinde orman yangn çkt. Yangn, rüzgarn da etkisiyle Tekkeköy ve Kabaaaç mahallelerinde yaklak 100 hektarlk alana yayld. Yangn nedeniyle Tekkeköy ve Trkaz köyleri tedbir amacyla boaltld. Yangna havadan 3 yangn söndürme helikopteri ile 3 yangn söndürme uça, karadan ise 21 arazöz, 2 dozer, 17 ilk müdahale arac müdahale ediyor. Söndürme çalmalarna çeitli illerden gelen itfaiye ekipleri, UMKE, AFAD ve Orman Bölge Müdürlüü ekipleri katlyor.

Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, öleden sonra gelen bir ihbar üzerine ekiplerin bölgeye yönlendirildiini belirtti. iddetli rüzgarn zaman zaman tehlike arz ettiini ifade eden Korucu, lk önce vatandalarn can güvenliini salayarak iki mahalleyi önlem olarak boalttk. u anda rüzgar çok iddetli esiyor, zaman zaman tehlike arz ediyor. Yangna 3 helikopter ve 2 uçak müdahale ediyoruz. Karadan da 20 arazöz çalmalara katlyor. çok sayda orman içisi yangn kontrol altna almak için çalyor. Yaklak 100 hektarlk alanda yangn etkili oluyor dedi.

Ana Sayfaya Git