Son dakika devrilen trende 2 makinist hayatını kaybetti

Elazığ'da yük demiri taşıyan trenin devrilmesi sonucunda 2 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Trenin devrilmesi sonucunda iki makinistin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Haberler 05.08.2017 - 01:07 Son Güncelleme : 05.08.2017 - 01:24

Elazda yük demiri tayan trenin devrilmesi sonucunda 2 kiinin yaamn yitirdii açkland. Trenin devrilmesi sonucunda iki makinistin hayatn kaybettii örenildi. Elaz Baskil lçesinde 930 ton demir cevheri tayan yük treni, raydan çkp devrildi. Kazada, 2 makinist yaamn yitirdi.

Kaza, saat 19.40 sralarnda Baskil lçesi Odaba Mahallesi, Suluyarmaiçi mevkiinde meydana geldi. Elazdan skenderuna 930 ton demir cevheri tayan 53049 sefer sayl yük treni, almut Köprüsünü geçtikten sonra henüz bilinmeyen nedenle raydan çkp devrildi. Lokomotif ile çektii 13 vagonun tamamann devrildii kazada, makinist Mehmet Kirkin ve yardmc makinist Sergen Ayverdi olay yerinde yaamn yitirdi. Trenin tad demir cevheri de çevreye saçld. Kazay gören vatandalarn ihbar üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve salk ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri kazann olduu bölgede geni güvenlik önlemi alrken, yaamn yitiren makinistler Kirkin ve Ayverdinin cesetleri, morga kaldrld. TCDD Genel Müdürlüü üst düzey yetkililerinin de yarn kaza yerine gelerek, inceleme yapacaklar ifade edildi. Kazann nedenin yaplacak olan incelemenin ardndan belli belirtildi.

VAL KALDIRIM: SABOTAJ VEYA SALDIRI YOK

Elaz Valisi çetin Oktay Kaldrm, Ak Parti milletvekilleri Ejder Açkkap ve Ömer Serdar, Elaz Belediye Bakan Mücahit Yanlmaz ve Baskil Belediye Bakan hsan Akmurat da kazann ardndan olay yerine gelerek çalmalar izleyip, görevlilerden bilgi ald. Burada gazetecilere açklama yapan Vali çetin Oktay Kaldrm, Elaz istikametinden Malatya istikametine gitmekte olan ve 930 ton demir cevheri yüklü yük treni, bir kaza sonucu devrilmitir. Kazada makinistlerimiz yaamlarn yitirmilerdir. Savclk tarafndan olay yerinde gerekli aratrmalar yaplyor. Herhangi bir sabotaj veya saldr durumu söz konusu deil. Kazann nedeni aratrlyor dedi

TCDD AçIKLAMA YAPTI

Kazayla ilgili TCDDde de yazl açklama yapt. Adli ve idari soruturmann balatld belirtilen açklamada öyle denildi:

Bugün Elazdan Malatya istikametine gitmekte olan 53049 sefer sayl yük treni, saat 19.40da efkat Baskil istasyonlar arasndaki seyri srasnda henüz bilinmeyen bir nedenle raydan çkarak devrilmitir. Kazada trende görevli 2 makinist personelimiz hayatn kaybetmitir. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat balatlmtr.

Ana Sayfaya Git