Son Dakika! Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in istifa dilekçesi kabul edildi

Geçtiğimiz hafta yerine Aşıkkutlu'nun atandığı Dİyanet İşleri Başkanı Mehmt Görmez'in mekliye ayrıldığı açıklandı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmmet Görmez'in bakanlığa emekli olma talebi ilettiği ve bakanlıça da kabul edildiği son dakika olarak açıkladı.

Haberler 01.08.2017 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz hafta yerine Akkutlunun atand Dyanet leri Bakan Mehmt Görmezin mekliye ayrld açkland. Diyanet leri Bakan Mehmmet Görmezin bakanla emekli olma talebi ilettii ve bakanlça da kabul edildii son dakika olarak açklad. Edinilen bilgiye göre, Görmezin emekliye ayrlma talebini içeren dilekçesi, Babakanlk tarafndan kabul edildi. Mehmet Görmezin görev süresinin dolmasna daha 3 yl bulunuyordu

Görmezin yerine Din leri Yüksek Kurulu Bakan Ekrem Kelein vekalet edecei örenildi.

Diyanet leri Bakan Mehmet Görmezle ilgili olarak daha önce baka bir görev istedii yönünde resmi açklama yaplmt.

Görmezin kurulacak olan Uluslararas slam Üniversitesine rektör olmak istedii medyaya yansmt.

YERNE AIKKUTLU GELD

1971 ylnda doan Profesör Doktor Emin Akkutlu, evli ve 3 çocuk babas. Aslen Trabzon Of ilçesinden olan Emin Akkutlu, Trabzon mam Hatip Lisesi mezunu. Emin Akkutlu, 1983 ylnda Uluda Üniversitesi lahiyat Fakültesini birincilikle bitirdi. 1989 ylnda Milli Eitim Bakanl aracl ile Msr hükümetinden kazand aratrma bursuyla Msra giden Emin Akkutlu, Ezher ve Kahire Üniversitesinde bilimsel aratrmalar yapt. Emin Akkutlu 1982 ylnda Mekkede yaplan Uluslararas Hafzlk Yarmasna Türkiyeyi temsilen katld ve dünya üçüncüsü oldu. Emin Akkutlu, 2010-2016 yllar arasnda Karadeniz Teknik Üniversitesi lhiyat Fakültesi (Kurucu) Dekanln yapt. Emin Akkutlu halen Karadeniz Teknik Üniversitesi lhiyat Fakültesinde dekan vekillii ve KTÜ Rektör Yardmcl görevini yürütüyor. Bir çok yaynlanm eseri olan Emin Akkutlu, çok iyi derecede Arapça ve ngilizce biliyor.

Ana Sayfaya Git