Son dakika Erdek Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Balıkesir'in Erdek ilçesi CHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sar'nın görevden alınma sebebi Balıkesir Valiliği tarafından açıklandı.

Haberler 23.06.2020 - 17:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balkesirin Erdek ilçesi CHPli Belediye Bakan Hüseyin Sar, çileri Bakanl tarafndan görevden alnd. Erdek Belediye Bakan Hüseyin Sarnn görevden alnma sebebi Balkesir Valilii tarafndan açkland.

Balkesir Valiliinden yaplan yazl açklamada, ilçede mülkiyeti belediyeye ait olan ve üzerinde benzinlik bulunan gayrimenkul için akaryakt istasyonu yaplmas ve intifa hakk ihalesi ile akaryakt istasyonu kiralama ihalesi düzenlendii bildirildi.

Bandrma Ar Ceza Mahkemesince, her iki ihalede serbest rekabet ortamnn kastl olarak engellenerek sonucu süreç balamadan belli olacak ekilde planlama yapld ve ihalelerin tek katlmc ile gerçekletirilerek planland ekilde sonuçlandrldnn tespit edildii belirtilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

Erdek Belediye Bakan Hüseyin Sarnn ihaleye fesat kartrma suçu kapsamnda 1 yl 15 gün hapis cezas ile cezalandrlmasna karar verildii ve bu kararn Yargtay 5. Ceza Dairesinin 20 Mays 2020 tarihli kararyla onand anlalmtr.
Belediyenin önemli bir tanmaz ile ilgili iki ayr ihale süreci konusunda bizzat mahkeme kararyla tespit yaplmas ve bu kararn onanmas üzerine ad geçen Belediye Bakan, Anayasann 127nci maddesinin 4üncü fkras ile Belediye Kanununun 47nci maddesi gereince geçici bir tedbir olarak çileri Bakanlnca görevinden uzaklatrlmtr.

Ana Sayfaya Git